​Gimnastul Marian Drăgulescu a primit avizul medical pentru a concura la Campionatul Mondial de la Doha, de luna viitoare, după câteva luni de absenţă din circuitul competiţional, impusă de Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS), în urma unor probleme cardiace, despre care sportivul susţinea că nu îi pun în pericol sănătatea, conform News.ro.

Marian DragulescuFoto: romgym.ro

Marian Drăgulescu a primit avizul INMS şi va participa la o primă competiţie internaţională săptămâna viitoare, la etapa de Cupă Mondială din Ungaria, potrivit TVR.

Gimnastul care va împlini 38 de ani în luna decembrie a ratat Campionatul European din acest an, pentru că INMS nu i-a permis să concureze invocând problemele sale cardiace. Drăgulescu a protestat la acea vreme, în urmă cu câteva luni, în faţa MTS cu medaliile câştigate de-a lungul carierei.

“În baza deciziei Institutului Naţional de Medicină Sportivă (singura instituţie are acordă avizul medical de participare la activitatea sportivă de performanţă) situaţia medicală a gimnastului Marian Drăgulescu nu a permis includerea sa în echipă la aceste Campionate Europene”, preciza la acea vreme FR Gimnastică.

Până la CM din luna octombrie, Marian Drăgulescu şi-a anunţat participarea şi la etapa de Cupă Mondială de la Paris, precum şi la Campionatele Naţionale.

Începând cu anul 2001, Marian Drăgulescu are în palmares opt titluri mondiale şi două medalii de argint, la sărituri şi sol, aparatele sale favorite.