Actrița americană Scarlett Johansson s-a situat pe primul loc în topul celor mai bine plătite actrițe din lume pe 2018, podiumul fiind completat de două foste partenere de viață ale actorului Brad Pitt, Angelina Jolie, respectiv Jennifer Aniston, potrivit datelor furnizate de Forbes, citate de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În anul financiar cuprins între 1 iunie 2017 și 1 iunie 2018, Johansson, în vârstă de 33 de ani, a câștigat 40,5 milioane de dolari - de patru ori mai mult decât în perioada precedentă -, mare parte datorită rolului Natasha Romanoff/ Black Widow din hitul "Răzbunătorii: Războiul infinitului/ Avengers: Infinity War" din franciza cu supereroi Marvel.

În vârstă de 43 de ani, Angelina Jolie, ocupanta locului al doilea în topul Forbes, a câștigat 28 de milioane de dolari, mare parte datorită rolului din filmul "Maleficent 2", programat pentru lansare în 2020.

Jennifer Aniston, în vârstă de 49 de ani, care încă are un venit regulat datorită rolului pe care l-a jucat în sitcom-ul "Prietenii tăi/ Friends" din anii 1990, s-a situat pe poziția a treia, cu 19,5 milioane de dolari. Actrița mai câștigă bani din contracte de promovare pentru companii precum Coca-Cola, Smartwater și Johnson & Johnson.

Topul 5 este completat de Jennifer Lawrence, în vârstă de 28 de ani ("Mother!", "Red Sparrow"), cu 18 milioane de dolari (cu 6 milioane de dolari mai puțin decât în perioada anterioară), și Reese Witherspoon, în vârstă de 42 de ani, cu 16,5 milioane de dolari.

Topul 10 este completat de Mila Kunis (16 milioane de dolari), Julia Roberts (13 milioane de dolari), Cate Blanchett (12,5 milioane de dolari), Melissa McCarthy (12 milioane de dolari) și Gal Gadot (10 milioane de dolari).

Editorii Forbes sunt de părere că lipsa rolurilor pentru femei înseamnă "mai puține oportunități pentru staruri de a câștiga sume mari de bani".

În topul de anul acesta, doar două femei au depășit pragul de 20 de milioane de dolari, față de trei în 2017 și patru în 2016.

Topul Forbes este realizat pe baza datelor obținute din box office și de la compania Nielsen, precum și din interviuri cu specialiști din industrie.