FCSB a fost la un pas să rateze calificarea în play-off-ul Europa League, după o evoluție ștearsă în partida cu Hajduk Split de pe "Arena Națională". Ghonere a deschis scorul din penalty în minutul 55, însă echipa lui Dică s-a văzut egalată în minutul 82. Vicecampioana României a fost salvată de același Gnohere, golul calificării venind în minutul 90+3.

Foto:

După 0-0 în meciul tur, elevii lui Nicolae Dică au tremurat serios pentru calificarea în play-off-ul Europa League. Croaţii au avut prima ocazie, însă lovitura de cap a lui Vucur (22') nu i-a pus probleme lui Bălgrădean. FCSB a avut o singură fază notabilă în prima repriză, în minutul 23, când Benzar a șutat la colțul lung, dar mingea s-a dus în aut.

FCSB a punctat repede după pauză, în minutul 55, prin Harlem Gnohere, care a transformat un penalty dictat pentru un henț în careu al lui Caktas. La această fază mijlocaşul Dragoș Nedelcu s-a ales cu nasul spart, după ce a fost lovit de un obiect aruncat din peluza fanilor roș-albaștri.

Vicecampioana României a avut o șansă importantă în minutul 76, prin Man, dar acesta a şutat slab din marginea careului și portarul advers a reținut balonul. În minutul 82, Hajduk Split a reușit să egaleze situația pe tabelă. Said a marcat cu o lovitură de cap, de lângă Planic, după o centrare perfectă a lui Jairo. La scorul de 1-1, croații erau cei care mergeau în play-off.

Imediat după golul încasat de echipa sa, Dică l-a aruncat în luptă pe Rusescu, însă eroul serii a fost Gnohere. Francezul a reușit "dubla" în minutul 90+3, cu o lovitură de cap, în urma unei centrări a lui Benzar, aducând calificarea pentru FCSB.

În play-off, FCSB se va duela cu Rapid Viena (Austria), învingătoare în fața celor de la Slovan Bratislava (Slovacia), scor 5-2 la general. După ce au pierdut în deplasare, scor 1-2, austriecii s-au impus pe teren propriu cu 4-0.

FCSB va juca primul meci la Viena, pe 23 august, iar returul va avea loc pe "Arena Națională" din București, la 30 august.

Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălaşa, Morais – Pintilii (Rusescu ’83), L. Filip (Nedelcu ’15) – Man, Fl. Tănase (Moruţan ’46), Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Hajduk Split: Posavec - Juranovic, Vucur, Mikulic, Lopez (Gyurcso ’65) – Juric (Jairo ’56), Caktas, Barry - Said, Ivanovski (Sego ‘73), Fomitschow. Antrenor: Zeljko Kopic.

Partida de pe "Arena Națională" a fost condusă la centru de spaniolul Juan Martinez Munuera. Acesta a fost ajutat de asistenţii Diego Barbero Sevilla şi Cesar Manuel Noval Font. Arbitrul de rezervă a fost Mario Melero Lopez.