Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar fi folosit cartonaşe colorate pentru a-i explica președintelui american Donald Trump problemele politicilor comerciale globale, în timpul întâlnirii lor de săptămâna aceasta, relatează Business Insider, citat de Mediafax.

Jean-Claude Juncker si Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Potrivit Wall Street Journal, Juncker şi echipa lui au folosit cartonaşele pentru a simplifica chestiunile complexe, astfel încât preşedintele american să înţeleagă mai bine toate punctele expuse de europeni.

Juncker i-ar fi arătat lui Trump mai multe cartonaşe ce conţineau informaţii minime care se concentrau pe o singură problemă, subiectele cuprinse pe acestea incluzând comerţul cu mașini sau standardele de reglementare pentru medicamente.

"Ştiam că nu e un seminar academic", a comunicat un oficial UE celor de la the Wall Street Journal. "Trebuia să fie foarte simplu", a adăugat acesta.

Juncker şi Trump s-au întâlnit miercuri pentru a discuta o nouă înţelegere care să pună capăt tensiunilor în creştere, cu privire la comerţ, dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.

În timpul întâlnirii, ambele părţi au căzut de acord în ceea ce priveşte micşorarea tarifelor industriale şi ajustarea reglementărilor pentru a permite dispozitivelor medicale americane să intre mai uşor pe piaţa europeană.

Folosirea cartonaşelor colorate ale oficialilor Uniunii Europene nu este o noutate, Donald Trump fiind cunoscut pentru antipatia pentru documentele lungi.

Conform unui articol Reuters din mai 2017, lui Trump îi plac notificările de o singură pagină care să conţină hărţi, diagrame, grafice şi poze. O sursă citată de Reuters spune că numele lui Trump este scris în cât mai multe paragrafe, pentru că vrea să vadă dacă numele său este menţionat.