Cap de serie numărul doi, Mihaela Buzărnescu (25 WTA) continuă competiția de la BRD Bucharest Open, după o victorie superbă în fața slovenei Tamara Zidansek (93 WTA), scor 6-3, 7-5. Românca a fost condusă cu 4-1 în actul al doilea, însă sfaturile antrenorului Septimiu Frațilă au adus-o pe drumul cel și a reușit să închidă partida în minimum de seturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mihaela Buzărnescu și-a adjudecat primul set după numai 35 de minute, scor 6-3, reușind să se impună de trei ori pe serviciul adversarei. Situația s-a schimbat în actul al doilea, când jucătoarea noastră a început să greșească tot mai mult și s-a văzut condusă cu 4-1. A fost momentul când a cerut intervenția antrenorului Septimiu Frățilă și a izbucnit în lacrimi pe bancă. Discuţia cu acesta i-a ridicat moralul Mihaelei, care a revenit și a egalat situația pe tabelă (4-4). După un break reușit de Zidansek, Buzărnescu a câştigat trei game-uri consecutive şi a evitat intrarea partidei în decisiv, impunându-se cu 7-5.

Buzărnescu a pus capăt partidei după o oră și 50 de minute de joc, urmând să evolueze în sferturi împotriva chinezoaicei Yafan Wang (84 WTA), care a beneficiat în turul doi de abandonul franțuzoaicei Pauline Parmentier (65 WTA), cap de serie numărul 7. Parmentier a abandonat după o oră şi 19 minute de joc, când scorul era 7-6 (0), 3-0 pentru Wang.

Buzărnescu și Wang nu s-au mai confruntat până acum.

"Publicul este în număr foarte mare și vreau să le arăt că joc bine. Am fost emoționată, pe parcursul setului doi mi-am pierdut din energie. S-a acumulat oboseală și mi-e din ce în ce mai greu, dar mă refac și voi reveni. Vă mulțumesc că m-ați încurajat și că ați suportat tot ce am făcut pe teren. Datorită fanilor am venit, să mă vadă în persoană", a spus Buzărnescu, la finalul meciului.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 5.900 dolari şi 60 puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală.

Tot miercuri, Irina Bara a părăsit competiția bucureșteană, fiind învinsă în două seturi de slovena Polona Hercog (90 WTA), scor 7-5, 6-2.

BRD Bucharest Open face parte din categoria International și este dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Competiția se desfășoară în perioada 14-22 iulie 2018, la Arenele BNR din Capitală.