​Tudorel Toader susține că la Ministerul Justiției nu există, „nici în dezbatere, nici în avizare”, un proiect de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Precizările au fost făcute după o întâlnire pe care ministrul și premierul au avut-o, la Guvern, luni dimineață.

Tudorel ToaderFoto: Inquam Photos

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că a informat-o pe aceasta despre măsurile pentru preluarea președinția JAI și despre discuțiile din cadrul reuniunii de săptămâna trecută.

Întrebat dacă a discutat cu premierul despre o posibilă ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, Toader a răspuns, potrivit Mediafax: „Să nu vorbim despre situații ipotetice, nu avem așa ceva în Ministerul de Justiție, nici în dezbatere, nici în avizare. Am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la reuniune, dar, mai important, ceea ce m-a interesat să pregătim măsurile pregătitoare în vederea președinției Consiliului JAI”.

Întâlnirea dintre ministrul Tudorel Toader și premierul Viorica Dăncilă are loc cu o zi înainte de ședința de Guvern, care a fost programată marți.