Este avocatul PSD, trebuie demis. Deputatul PNL Nicolae Giugea solicită demiterea Avocatului Poporului, pe motiv că, dacă Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, Victor Ciorbea nu o va ataca ”niciodată” la CCR. "După ce Dragnea i-a majorat nepermis de mult leafa şi i-a dat şi o pensie specială nesimţit de mare, Victor Ciorbea nu se mai ocupă de niciuna dintre prerogativele date de Constituţie sau de legea de funcţionare a instituţiei. Ciorbea trebuie demis pentru că a demostrat, încă de la învestitură, că este doar Avocatul PSD, nicidecum al poporului. Solicit demiterea domnului Ciorbea şi pentru faptul că încă există pericolul ca Guvernul Dăncilă să emită o Ordonanţă de Urgenţă neconstituţională, care să-l scape pe Dragnea de problemele penale, iar o nouă Ordonanţă 13 nu va fi atacată niciodată la Curtea Constituţională de către actualul Avocat al Poporului!", a afirmat deputatul PNL, potrivitGandul.

politicFoto: Hotnews

O candidatură refuzată. Faptul că fosta șefă a DNA a refuzat oferta USR de a intra imediat în politică și de a candida la prezidențiale ar putea fi o simplă preferință personală care nu merită comentată. În planul vieții publice a fost însă un lucru bun, căci dacă Laura Codruța Kövesi s-ar fi înscris într-un partid, politizarea anticorupției ar fi ajuns la paroxism. Liderul USR, Dan Barna, a înțeles și el acest lucru, căci și-a retras invitația cu o precizare: ”Dacian Cioloș chiar are dreptate când spune că magistrații trebuie sa se ocupe de justiție și societatea și oamenii să se implice în clasa politică”, scrieDeutsche Welle.

Votul la Codul Administrativ a împărțit PNL în două.Senatorul PNL Alina Gorghiu, a afirmat, joi, la Timişoara, că partidul trebuie să-şi asume faptul că a fost nehotărât în ceea ce priveşte strategia privitoare la noul Cod administrativ, în condiţiile în care unii aleşi au votat "pentru", iar alţii au semnat sesizarea la CCR. "Opinia mea este că dacă aveam o linie foarte clară stabilită de la început şi urmată tot timpul faţă de această lege importantă cred eu pentru toată administraţia din România, lucrurile ar fi stat altfel. Da, a fost o ezitare. Da, va trebui să discutăm asta în forurile de conducere ale partidului pentru a nu repeta acest moment", a declarat Alina Gorghiu, potrivitRomania Libera

Cât costă sediul PSD? PSD e un partid blestemat şi asta i se trage de la sediu. De cînd PSD s-a mutat în casa fostului ministru al Justiţiei Toma Stelian, aşa-zişii social-democraţi n-au avut lider fără probleme penale. Vanitos şi generos, bogatul avocat şi a lăsat prin testament vila de la Şosea statului, pentru înfiinţarea unui muzeu de artă care să-i poarte numele. Un muzeu fără tablouri, cum era criticat în epoca interbelică, pentru că răposatul nu fusese un colecţionar, aşa că a revenit statului grija de a înzestra palatul. Cînd, în cele din urmă, s-a închegat nucleul actualului Muzeu Naţional de Artă, comuniştii au trecut somptuoasa clădire în folosinţa Uniunii Scriitorilor. Încălcînd din nou testamentul lui Toma Stelian şi legea votată de cele două Camere ale Parlamentului în 16 martie 1926 pentru crearea muzeului, clădirii i s-a schimbat din nou, la începutul anilor 2000, destinaţia iniţială, prin înstrăinare către PSD, potrivit Adevarul.

Prioritățile șefei interimare a DNA: Combaterea corupției la nivel înalt cu respectarea normelor procedurale și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Anca Jurma, care a preluat joi funcţia de procuror-şef al DNA, a declarat că ”prioritatea absolută” a instituției va fi ”respectarea normelor procedurale și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor”. “DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate naţională anticorupţie (…) Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt (…) DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupţiei”, a mai spus Anca Jurma, potrivitG4media.