Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că, "la ora actuală, PSD s-a dus atât de tare în cap", încât nu vede a fi necesară, în momentul de față, formarea unei coaliții alături de USR, PMP și noul partid, Mișcarea România Împreună, condus de fostul premier Dacian Cioloș.

Întrebat joi seară, într-o emisiune difuzată de postul Realitatea Tv, dacă exclude o mare coaliție de tip Convenția Democrată, alături de USR, PMP și Cioloș, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns: "Deocamdată aștept să se definească din punct de vedere al doctronei. La ora actuală PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că este necesară acum o astfel de coaliție. PNL nu s-a dus la 12%, iar Ponta nu s-a dus la 8%. Suntem în dialog, cooperăm, avem acțiuni comune, când e necesar susținem demersuri comune, în schimb nu are rost să dicutăm astfel de demersuri. PNL va participa pe liste proprii pentru că nu se amestecă familiile politice europene. La prezidențiale eu știu că PNL îl va sprijini pe Iohannis și nu am alte garanții referitoare la alegerile prezidențiale ale altor formațiuni politice. Referitor la locale, sigur că vom gândi diferite alianțe, acolo unde este nevoie să batem PSD".

Acesta a adăugat că ALDE "moare" și dacă pleacă și dacă nu pleacă de la guvernare.

"ALDE e un partid de tip lider, care depinde de domnul Tăriceanu. Dacă ALDE pleacă de la guvernare moare, dacă ALDE rămâne alături de PSD la guvernare moare", a completat Orban.

Liderul PNL a mai spus că partidul va găsi cea mai bună soluție pentru a bate PSD și a da guvernul, înainte de următoarele alegeri parlamentare în anul 2020.

"Vom găsi înainte de alegerile parlamentare cea mai bună soluție astfel încât să avem garanția că vom avea majoritatea și vom forma Guvernul. Asta vă spun 100%", a conchis Ludovic Orban.

Despre o posibilă unificare a dreptei, Dacian Cioloș a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că aceasta se poate face în jurul unui proiect comun și valori comune, nu a unei persoane sau alteia.

"Un proiect pentru România trebuie sa aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoana sau alta. Eu unul așa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forțelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori și a unui program pentru România. Candidații, oricare ar fi ei, ar trebui sa fie o consecința a acestei abordări și aceștia trebuie să fie aleși în jurul unor criterii de integritate, cinste și profesionalism dovedit. Doar așa putem reforma clasa politică", a declarat, pentru MEDIADAX, fostul prim-ministru Dacian Cioloș, actual lider al partidului Mișcarea România Împreună.