Incendiul care a izbucnit, joi, la unul dintre transformatoarele hidrocentralei Porțile de Fier 1 din Drobeta-Turnu Severin a fost lichidat. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru stingerea incendiului. Potrivit ISU Mehedinți, nu sunt victime.

Incendiu la Portile de Fier 1Foto: Captura video

UPDATE "Până să fie lichidat, incendiul se manifesta cu flacără şi exista pericol de explozie, fapt pentru care s-a intervenit pentru răcirea transformatorului. Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU "Drobeta" al judeţului Mehedinţi, Flavius Iscru, citat de Agerpres.

Potrivit Hidroelectrica, incendiul s-a produs la 16.40 în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, iar ”avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220kV”.

„Preventiv, au fost oprite grupurile 3 și 5 ale Centralei Hidroelectrice (CHE) Porțile de Fier, pentru a se crea condiții de intervenție”, arată un comunicat al Hidroelectrica citat de Mediafax.

”Incendiul a fost stins la orele 17.30. La acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiții de siguranță. Nu există urmări semnificative și nu este afectată funcționarea CHE Porțile de Fier”, a mai comunicat compania energetică.

Purtătorul de cuvânt ISU Mehedinți, Flavius Iscru, la fața locului au intervenit șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, ambulanța SMURD, un autocamion pentru intervenție.

Reprezentantul ISU Mehedinți a spus că nu sunt victime în urma incendiului.