Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, a declarat miercuri, la Cluj, că, după revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ţara sa şi-a exprimat dorinţa ca, în România, lupta împotriva corupţiei să continue în aceeaşi direcţie, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată, miercuri, de jurnaliști, la Cluj-Napoca, la recepţia organizată de Ambasada Franţei pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a Franţei cum crede că va evolua lupta împotriva corupţiei în România după revocarea şefei DNA, Michele Ramis a spus că Franţa a salutat munca pe care Laura Codruţa Kovesi a întreprins-o pentru întărirea luptei anti-corupţie.

„Ministerul de Externe al Franţei s-a exprimat pe această temă. Am salutat munca pe care doamna Kovesi a întreprins-o şi această luptă robustă pentru întărirea luptei anti-corupţie. Ne-am exprimat dorinţa ca România să continue pe aceeaşi direcţie, să continue eforturile depuse deja, iar această luptă împotriva corupţiei să continue în aceeaşi direcţie”, a spus Ramis.

Diplomatul francez a participat, miercuri seara, la Cluj-Napoca, la recepţia organizată pentru marcarea Zilei Naţionale a Franţei, eveniment la care au participat, printre alţii, primarul Emil Boc, prefectul Aurel Cherecheş, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, oameni de afaceri.