Fostul director al FBI, James Comey, a făcut o ”serioasă eroare de judecată” atunci când a anunțat chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2016 din SUA că redeschide o investigație în cazul lui Hillary Clinton care a folosit un server privat de către pentru a transmite informaţii clasificate în timpul mandatului său de Secretar de Stat, relatează Reuters.

James Comey, fostul director al FBIFoto: FBI

Potrivit unui raport al inspectorului general Michael Horowitz din cadrul Departamentului de Justiție, Comey nu a încercat să influențeze alegerile, dar a încălcat politicile Departamentului de Justiție.

De asemenea, Comey a fost acuzat că a ”uzurpat” autoritatea procurorului general Loretta Lynch când în iulie 2016 acesta a anunțat că Hillary Clinton nu va fi pusă sub acuzare pentru folosirea unui server privat pentru a transmite informaţii clasificate în timpul mandatului său de Secretar de Stat.

Clinton şi consilierii săi au dat vina pe Comey pentru pierderea alegerilor în faţa lui Trump, iar democraţii au subliniat că el nu a menţionat la acea vreme investigaţia privind un posibil amestec al Rusiei în alegeri, în favoarea lui Trump.