Ambasada Spaniei în România și Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agenției Spaniole pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională din Spania, în parteneriat cu Radio România Muzical, organizează, la Sala Radio, concertul “Lo Cortés no quita lo Gallardo¨ , joi, 21 iunie, la ora 19:00. Doi dintre cei mai importanți chitariști spanioli: José María Gallardo del Rey – chitară clasică și Miguel Ángel Cortés - flamenco, vă invită la o incursiune în fascinanta lume a muzicii născute dintr-o simbioza perfectă între ambele genuri.

Recital de flamencoFoto: Instituto Cervantes

Lo Cortés no quita lo Gallardo, - joc de cuvinte între numele artistilor, în traducere “şi gentil, dar şi zglobiu”- , este un ambițios proiect comun semnat de Miguel Ángel Cortés și José María Gallardo del Rey, două nume rezonante la nivel internațional. Titlul recitalului dă și titlul albumului pentru care cei doi au primit, în 2015, Premiul National al Criticii „Flamenco Hoy“, pentru cel mai bun album de muzică de chitară din Spania.

Responsabilitatea de a crea o propunere muzicală în același timp relevantă pentru publicul de astăzi, dar care să ducă mai departe puterea expresivă și identitatea chitarei spaniole, un simbol al tradiției iberice, a fost o provocare pentru artiști. Rezultatul obtinut este unul extraordinar, exprimat în proiectul “Lo Cortés no quita lo Gallardo” care acum vine și la București, pe scena Sălii Radio.

Recitalul de la București face parte din turneul european întreprins de cei doi artiști in orașe ca Linz, Viena, Bratislava sau Budapesta .

Biletele vor fi puse în vânzare la Casa de Bilete a Sălii Radio, dar sunt disponibile și pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, sau în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro.

José María Gallardo del Rey este un reputat chitarist spaniol, câştigător a numeroase premii în întreaga lume. Stilul său centrat mai ales în jurul chitarei clasice a fost în mod hotărâtor modificat de relația cu flamenco. Combinația celor două genuri muzicale i-a adus reputația unui stil unic, pus în valoare și de colaborarea sa cu nume celebre ale scenei muzicale mondiale, precum Plácido Domingo, Elina Garanča, Tereza Berganza, Paco de Lucía.

Miguel Ángel Cortés s-a născut la Granada într-o familie de chitariști. De la vârsta de opt ani a intrat în lumea flamenco-ului (în formația Zambra del Sacromonte), iar de atunci a lucrat cu cei mai importanți instrumentiști și dansatori din Spania. A primit Premiul I la concursul de chitară Paco de Lucía și a participat la înregistrarea albumului „Omega“ împreună cu Enrique Morente și grupul rock Lagartija Nick.

Organizatori: Ambasada Spaniei cu sprijinul AECID, Instituto Cervantes din Bucureşti, Radio România

Partener media: Radio Romania Muzical