În cursul zilei de marți, Real Madrid a anunțat că noul antrenor al albilor va fi Julen Lopetegui. La doar 24 de ore distanță, antrenorul a fost demis din funcția de selectioner al Spaniei. Vineri, ibericii vor debuta la Campionatul Mondial de fotbal împotriva Portugaliei.

Julen Lopetegui Foto: captura marca.com

În cadrul unei conferințe de presă, Luis Rubiales (președintele Federației Spaniole de fotbal) a anunțat că îl demite pe Julen Lopetegui, cu doar două zile înainte de debutul Spaniei la turneul final găzduit de Rusia.

''Ne-am văzut obligaţi să renunţăm la selecţionerul naţional'', a declarat Rubiales la conferinţa de presă. Decizia oficialului spaniol vine la doar o zi distanță după ce Real Madrid a anunțat că Lopetegui va fi noul antrenor al galacticilor.

În vârstă de 51 de ani, Julen Lopetegui pregătea naționala Spaniei din vara lui 2016, atunci când a venit în locul lui Vicente del Bosque. De-a lungul carierei de antrenor, Julen Lopetegui a pregătit echipele: Rayo Vallecano, Real Madrid B, Spania U 19, Spania U 20, Spania U 21, FC Porto și naționala mare a Spaniei.

Spania face parte din Grupa B a Mondialului din Rusia, alături de Portugalia, Iran și Maroc.

UPDATE: Conform jurnaliștilor de la Marca, Fernando Hierro (fost căpita al celor de la Real Madrid) va fi selecționerul ibericilor la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia.