''Italienii sunt cei care îşi vor decide soarta şi desigur că noi toţi respectăm poziţia Italiei ca membru fondator al Europei și ca țară aflată în centrul zonei euro“. Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, intervine de această dată în apărarea Romei, comentând zvonurile referitoare la acel faimos „Plan B“ pe care Germania l-ar avea pregătit pentru a izola țările din sudul Europei de contaminare în cazul în care un viitor guvern galben-verde ar opta pentru ieşirea din euro, potrivit Rador, care citează Il Giornale.

Pierre Moscovici, comisar europeanFoto: Comisia Europeana

„Ceea ce este clar este că democrația trebuie să aibă ultimul cuvânt, nu trebuie să existe planuri care să contrazică democrația - afirmă Moscovici. Ar fi inacceptabil să speculăm aşa ceva și ar fi şi mai rău dacă am interfera. Noi, în calitate de Comisie Europeană suntem pregătiți să colaborăm cu noii interlocutori doar în momentul în care îşi iau în primire funcţiile: aceasta este intenția noastră, aşa cum am procedat cu toate guvernele UE“.

Membrii Mişcării 5 Stele au apreciat cuvintele lui Moscovici: ''Mulțumim comisarului european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, pentru cuvintele sale în apărarea democrației și a votului liber al tuturor cetățenilor. În ziua de 4 martie, italienii au ales schimbarea şi toată lumea trebuie să respecte această dorință“, a spus într-un comunicat delegația Mișcării 5 Stele la Parlamentul European.