Primăria Capitalei va oferi în parteneriat cu Asociația ”RE-Start Cauză Bună” transport gratuit persoanelor cu dizabilități timp de un an, potrivit unui protocol de colaborare încheiat între cele două entități, adoptat joi de Consiliul General. Proiectul pilot se va desfășura pe o perioadă de 12 luni, iar persoanele care vor beneficia de acest mijloc de transport vor fi nevoite să facă programare cu cel puţin 48 de ore înainte. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat că va implementa un serviciu similar la Primărie după finalizarea proiectului pilot.

Serviciul de transport va fi disponibil de luni până vineri, între orele 09.00 şi 17.00. La domiciliul solicitantului se va deplasa taxi-ul respectiv împreună cu un infirmier, aceştia asigurând deplasarea persoanei cu dizabilităţi tur-retur. Serviciul va funcţiona cu patru maşini speciale, amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi motorii

Potrivit protocolului, Primăria Capitalei va asigura finanțarea - 730.000 lei, iar asociația se va ocupa de implementare.