10 copii cu vârste între 4 și 12 ani au fost torturați prin înecare, au fost loviți și împușcați cu arbaleta și arme cu bile de către părinții lor, relatează presa internațională.

HotNews.roFoto: Hotnews

Detaliile au fost incluse, miercuri, într-o cerere de creștere a cauțiunii pentru mama copiilor, Ina Rogers, în vârstă de 31 de ani, care se confruntă cu mai multe capete de acuzare privind abuzul copiilor și tortură, la 495.000 de dolari.

Potrivit procurorilor, copiii erau loviți continuu, sugrumuați, mușcați, împușcați cu arbaleta și cu arme cu bile de oțel, erau loviți cu bețe și bâte și au fost supuși torturii prin înecare simulată, formă de tortură prin care torționarul simulează victimei o înecare iminentă, prin udarea unui prosop pentru a-i îngreuna respirația.

”Din cauza abuzului continuu, copiii au diverse forme de cicatrici, inclusiv brațe rupte”, arată cererea de creștere a cauțiunii a procurorilor.

Rogers și partenerul ei, Jonathan Allen, în vârstă de 29 de ani, au fost arestați pe 31 martie în casa lor din Fairfield, la nord de San Francisco, după ce poliția a răspuns unui apel care semnala dispariția unui copil.

Procurorii au spus că ofițerii care au intrat în casă au găsit nouă copii înghesuiți pe podeaua sufrageriei.

Polițiștii au spus că locuința era mizerabilă, cu haine, gunoi și dejecții peste tot.

Copiii au fost luați în custodie și doar după probe ulterioare au ieșit la suprafață abuzurile la care erau supuși.

”În timpul investigației, copiii au descris cu exactitate abuzurile”, arată procurorii care spun că Rogers era conștientă de incidente și că acestea se desfășurau de ani buni.

Rogers a fost arestată, iar acum se confruntă cu nouă capete de acuzare privind abzul copiilor și șapte privind tortura.

Cazul prezintă similarități cu un altul descoperit în ianuarie.

În acel caz, 13 frați au fost salvați din casa părinților lor, Louise și David Turpin, care i-au ținut captivi și i-au torturat.