Elina Svitolina și Daria Kasatkina au oferit un meci al contrastelor în optimi la Roma, cele două trecând într-o perioadă relativ mică de la agonie la extaz și invers. Partida a început dezastruos pentru Elina: a pierdut cu 6-0 primul set, iar totul se năruia în mintea sportivei din Ucraina. A ajutat-o însă Daria să revină în meci (a pierdut mult la capitolele concentrare, viteză și inspirație), iar Svitolina a întors soarta partidei (0-6, 6-3, 6-2 după o oră și 36 de minute).

Elina SvitolinaFoto: internazionalibnlditalia.com

Cap de serie numărul 13, Daria a impresionat în primul set: a jucat cu dezinvoltură, a fost inspirată, agresivă, s-a deplasat grozav. Game după game, Elina a căzut din punct de vedere mental, jucătoarea din Ucraina fiind în mai multe momente la . Setul s-a încheiat la fel cum a inceput pentru Svitolina: la pământ. După ce a încasat un "bagel" (6-0), Elina a luat o pauză de vestiar, iar de aici lucurile s-au schimbat.

Atitudinea Elinei s-a schimbat după un prim set de coșmar: și-a asumat riscuri, a accelerat cu forehandu-ul, a servit mai bine și a început să își miște picioarele mai aproape de nivelul maxim. Deși a fost egalată la doi (după ce a condus cu 2-0), Svitolina și-a văzut liniștită de treabă, iar setul i-a revenit meritat cu 6-3.

Aflată pe o evidentă pantă descendentă din punct de vedere al încrederii, Daria s-a lăsat pradă și emoțiilor, rusoaica având mai multe răbufniri. Fragilul echilibru din decisiv s-a menținut până la 2-2, moment din care Kasatkina nu a mai câștigat nici măcar un game (6-2 pentru Svitolina).

Într-o altă partidă a zilei, Jelena Ostapenko a eliminat-o pe Johanna Konta, scor 2-6, 6-3, 6-4, calificându-se în sferturile de la Foro Italico.

S-au disputat joi:

Elina Svitolina - Daria Kasatkina 0-6, 6-3, 6-2

Jelena Ostapenko - Johanna Konta 2-6, 6-3, 6-4

Angelique Kerber - Maria Sakkari 6-1, 6-1

Anett Kontaveit - Venus Williams 6-2, 7-6(3)

Competiția italiană face parte din categoria "Premier 5" la WTA și Masters la ATP. Turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport, în timp ce unele meciuri vor fi LiveText pe HotNews.ro. Este ultimul turneu important pregătitor pentru Roland Garros (27 mai - 10 iunie), al doilea Grand Slam al anului.

Rezumatul partidei Svitolina vs Kasatkina: