Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" anunţă că a pregătit pentru Noaptea Muzeelor o serie de activităţi care includ expoziţii temporare, dar şi proiecţii de filme documentare.

Noaptea Muzeelor la AntipaFoto: Afis

"Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' a pregătit pentru Noaptea Muzeelor o serie de activităţi care includ expoziţii temporare, proiecţii de filme documentare, activităţi de colectare a insectelor nocturne şi de interceptare a liliecilor din curtea muzeului, precum şi alte surprize care vor face deliciul unei adevărate aventuri a cunoaşterii", se arată într-un comunicat al muzeului.

Programul special al Nopţii Muzeelor de la Antipa va începe sâmbătă, la ora 18,00, şi se va termina la ora 24,00, în cadrul acestui eveniment accesul publicului în expoziţia permanentă a muzeului fiind gratuit.

"Două expoziţii temporare sunt incluse în circuitul de vizitare a muzeului, una spunându-ne povestea câtorva vieţuitoare cu care împărţim acelaşi teritoriu, iar a doua impresionându-ne prin fascinantele peisaje ale unui tărâm de poveste. În această seară, vizitatorii vor avea pentru prima oară ocazia să admire expoziţia temporară 'Sălbăticie Urbană', care va rămâne în circuitul de vizitare a muzeului până pe data de 30 septembrie. (...) Tot acum, în expoziţia temporară '#2Rusia - file din natură', care se va încheia pe 20 mai, puteţi descoperi o mare varietate de peisaje de pe vastul teritoriu al acestei ţări, în imagini de o frumuseţe tulburătoare, suprinse prin ochii unor profesionişti în arta fotografiei", informează sursa citată.

De asemenea, cercetătorii muzeului invită la descoperirea micilor vieţuitoare nocturne, dar şi la modul în care comunică liliecii, într-o serie de activităţi desfăşurate în curtea instituţiei, între orele 22,00 şi 23,00.

Potrivit comunicatului, "aşteptarea pentru vizitarea Muzeului va fi mai puţin obositoare în acest an, deoarece Digi Animal World va realiza pe tot parcursul serii proiecţii de filme documentare despre dinozauri, feline, prădători preistorici, animale sălbatice sau despre viaţa puilor de animale subacvatice sau a păsărilor Flamingo".

Totodată, ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor la Antipa cuprinde şi alte proiecte, muzeul şi Questo pregătind două trasee muzeale digitale care pot fi explorate gratuit.

"Îi invităm pe toţi cei care au apetit de explorare să descopere poveştile din Muzeul Antipa prin joaca propusă de Questo. Credem că e foarte important să le arătăm că Muzeul este un spaţiu care poate fi explorat şi altfel. Pe lângă turul din interiorul muzeului, am mai pregătit o surpriză. Vom transforma aşteptarea într-una activă, printr-un tur care va putea fi rezolvat de vizitatori cât timp aşteaptă la intrarea în muzeu'', susţine Claudiu Petria, co-fondatorul Questo.

Sâmbătă, 19 mai, în intervalul orar 10,00 - 18,00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" va fi închis.