Coreea de Sud încearcă să medieze conflictul dintre SUA și Coreea de Nord, care "par să aibă o anumită divergență de opinie" înaintea summitului din 12 iunie, a declarat joi un oficial al Casei Albastre din Coreea de Sud, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comentariile vin după cePhenian a amenințat miercuri că summitul cu SUA de la Singapore, de pe 12 iunie nu va mai avea loc, din cauza exercițiilor militare desfășurate în Coreea de Sud.

Oficialul de la Casa Albastră a declarat că guvernul sud-coreean sau președintele Moon Jae-in intenționează să îndeplinească activ "rolul de mediator".

Donald Trump și omologul său sud-coreean se vor întâlni la Casa Albă pe 22 mai, în cadrul summitului dintre cele două țări, pentru a discuta despre viitorul summit dintre Trump și Kim Jong-un.

Coreea de Sud intenționează să continue discuțiile cu Coreea de Nord în vederea organizării unei întâlniri la nivel înalt pe care Kim Jong-un a anulat-o miercuri, învinuind exercițiile militare americane și sud-coreene.

Între timp, șeful diplomației chineze, Wang Yi, a declarat joi că măsurile pe care Coreea de Nord le-a luat pentru a diminua tensiunea din peninsula coreeană ar trebui să fie recunoscute și că toate celelalte părți, în special SUA, ar trebui să prețuiască această ocazie pentru instaurarea păcii.