Partidul Republican şi-a conservat marţi unul din mandatele din Arizona pentru Camera Reprezentanţilor de la Washington, la un scrutin considerat a fi un test naţional înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului, relatează AFP, citată de Agerpes.

HotNews.roFoto: Hotnews

Debbie Lesko, fostă membră a congresului local din Arizona şi susţinută de preşedintele Donald Trump, s-a confruntat cu o debutantă în politică, democrata Hiral Tipirneni, oncolog şi fost medic specializat în servicii de urgenţă.

Într-un district cu înclinaţii conservatoare unde Donald Trump a câştigat cu 21 de puncte procentuale avans alegerile prezidenţiale din 2016, Debbie Lesko a învins-o pe Hiral Tipirneni cu 52,9% la 47,1% din voturi, conform mass-media.

Democraţii speră să preia din nou controlul în Camera Reprezentanţilor şi în Senat la alegerile de la mijloc de mandat din noiembrie, profitând de scăderea în popularitate a preşedintelui republican şi a instabilităţii permanente de la Casa Albă.

Succesul republican din Arizona vine după o serie de victorii ale democraţilor, printre care un scrutin în Alabama pentru un post în Senat, mai multe alegeri locale în Virginia şi un scrutin anticipat extrem de disputat în Pennsylvania, unde candidatul democrat a câştigat la limită, într-o regiune care a votat în majoritate pentru Donald Trump în 2016.