​Cluj-Napoca va oferi în această vară o nouă lecție în materie de organizare a evenimentelor sportive, în perioada 14-17 iunie urmând să se desfășoare prima ediție a Sport Festivals. În cadrul acestui eveniment, jucătorii din "Generaţia de aur" a fotbalului românesc vor înfrunta legendele echipei FC Barcelona, într-un meci demonstrativ pe Cluj Arena, pe 16 iunie. Fostul internaţional român Gică Popescu își propune să joace câte o repriză pentru fiecare dintre echipe.

Cluj ArenaFoto: clujarena.ro

"În cadrul primei ediții a Sports Festival va avea loc un meci de fotbal între membrii Generației de aur și legendele Barcelonei, în data de 16 iunie. Eu fac parte și dintre legendele Barcelonei și voi juca în prima parte pentru echipa Generației de aur și, dacă voi mai putea, voi juca și pentru Barcelona", a declarat, luni, Gică Popescu, într-o conferință de presă susținută alături de Ioan Ovidiu Sabău și de primarul Emil Boc.

Stoicikov, frații de Boer, Mendieta sau Puyol ar putea veni la Cluj-Napoca

"Meciul este un moment important pentru iubitorii fotbalului din România. Niciunul dintre colegii mei din Generația de Aur, care au jucat în 1994, nu va lipsi, printre ei fiind Gică Hagi și Ioan Ovidiu Sabău, iar în plus vor mai juca Chivu, Marica, Adrian Ilie. De la Barcelona ar putea juca Stoicikov, frații de Boer, Mendieta sau Puyol", a mai spus Popescu.

Organizatorul Sports Festival, Mirel Alexa, a precizat că, în cadrul evenimentului, vor fi promovate peste 20 de sporturi, printre care fotbal, oină, baschet, volei, handbal.

"Lansăm un nou concept prin care dăm oricui posibilitatea să experimenteze sportul. De asemenea, vor fi meciuri demonstrative la cel mai înalt nivel", a spus Mirel Alexa.