Cazul barbatului care a fost retinut pentru ca a proiectat mesajul #REZIST pe o cladire. Organizatiile civice condamna brutalitatea fortelor de ordine Mai multe organizatii civice din intreaga tara au condamnat brutalitatea cu care politia si jandarmeria au intervenit in cazul barbatului a care a proiectat mesajul #rezist pe o cladire din Capitala. "Ne aduce mai aproape de modelul putinist al statelor autoritare de la est de Romania decat de democratiile europene", sustin organizatiile civice. "Cerem insistent ministrului de Interne Carmen Dan sa nu foloseasca abuziv institutiile de forta ale statului impotriva cetatenilor romani care doresc sa isi exprime liber opiniile si sa se abtina de la punerea lor in slujba unor sefi politici cu grave probleme de natura penala", arata grupul de organizatii semnatare, potrivit Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Berlinul reactioneaza dupa raidurile din Siria Politicienii de la Berlin au rectionat rapid dupa raidurile aeriene din Siria. Angela Merkel a manifestat intelegere fata de manevrele militare. Nu toti politicienii ii impartasesc opinia. La cateva ore dupa atacurile cu rachete asupra Siriei, Angela Merkel a facut primele declaratii referitoare la evenimentele din cursul noptii. Cu putin timp inainte, ea precizase ferm ca Germania nu se va implica sub nicio forma in manevrele militare din Siria. Ceea ce nu exclude insa aprobarea unei reactii militare a aliatilor. In declaratia scrisa a sefei guvernului de la Berlin se mai arata ca actiunea are drept scop "limitarea posibilitatilor guvernului de a apela la arme chimice si evitarea unor noi incalcari a Conventiei referitoare la regimul acestui tip de armament", relateaza Deutsche Welle.

"Mini-bilantul" pe care Dragnea il asteapta de la Dancila. "Probabil ca in urmatorii 10 ani vor fi niste remanieri, dar, din cate stiu eu, in perioada imediat urmatoare, nu" Intrebat, pe 10 aprilie, daca va fi facuta o evaluare a Guvernului la sedinta CExN al PSD, Liviu Dragnea, a raspuns: "Nu. Va fi o prezentare facuta de prim-ministru, o analiza, un mini-bilant". Chestionat daca este multumit de activitatea ministrilor Cabinetului Dancila, Dragnea a replicat: "Sunt multumit de activitatea prim-ministrului", precizand insa ca programul de guvernare se implementeaza ca la carte. Liderul PSD a infirmat probabilitatea unei remanieri, informeaza Gandul.

Traian Basescu: Demisia Laurei Codruta Kovesi, "cea mai eleganta iesire din situatie" Senatorul Traian Basescu, presedinte PMP, a declarat ca seful statului trebuie sa ia o decizie politica in cazul Laurei Codruta Kovesi, in care sa tina cont de impactul pe care aceasta decizie il are pentru Romania. Intrebat daca din punctul sau de vedere Laura Codruta Kovesi ar fi trebuit sa se gandeasca sa demisioneze din functie, liderul PMP a spus: "Categoric, da, ar fi fost cea mai eleganta iesire din situatie". Basescu a mai spus ca riscul de decredibilizare totala a Romaniei este mai mare decat riscul de a o mentine pe Kovesi la conducerea DNA, scrie Romania Libera.

Vitrina cu oamenii lui Burleanu E foarte interesanta discutia cu unul dintre oamenii care recunosc calitatile actualei conduceri a FRF, dar voteaza cu Lupescu. "E adevarat ca Burleanu a schimbat multe lucruri si ar fi incorect sa nu le recunoastem!", incepe suporterul Kaiserului. Omul vine de undeva din sudul tarii, are un club de copii si juniori. Atmosfera acestor putine zile pana la alegeri e atat de incinsa incat el prefera sa nu-i publicam numele. Face campanie pentru Lupescu, a coalizat cateva judete si e sigur ca "Ionut va castiga detasat", potrivit Tolo.

Ministrul Finantelor sustine transparenta. Teodorovici comenteaza situatia off shore-urilor Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca isi doreste un act normativ care sa interzica companiilor care nu sunt transparente in ceea ce priveste actionariatul firmei sa aiba relatii cu statul. Declaratia ministrului vine in contextul in care exista la nivel european o intentie de modificare a legislatiei actiunilor la purtator. "Eu am spus inca de anul trecut ca mi-as dori foarte mult sa vad un act normativ care sa interzica total, in ceea ce inseamna relatia cu statul, contractele companiilor care nu au totul transparent", a afirmat, duminica, Teodorovici, intr-o interventie la Antena 3, potrivit Romania Libera.