​Jucătoarea Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, a fost convocată de căpitanul nejucător Heinz Gunthardt în echipa Elveţiei de Cupa Federaţiei, pentru întâlnirea cu România, care va avea loc la finalul săptămânii viitoare, în barajul pentru Grupa Mondială, informează News.ro.

FedCupFoto: fedcup.com

Patty Schnyder ocupă locul 149 în clasamentul WTA de simplu şi a fost pe locul 7 în 2005, cea mai bună clasare a ei. Schnyder are în palmares 11 trofee WTA la simplu, ultimul fiind cucerit în 2008, la Bali, şi cinci la dublu. Ea a mai jucat alte 16 finale de simplu şi 11 de dublu.

Schnyder este jucătoarea elveţiană cu cele mai multe victorii în Cupa Federaţiei, 50 (22 de înfrângeri), în 37 de întâlniri, însă nu a mai evoluat pentru ţara ei în această competiţie din 2011. De altfel, ea s-a retras în acel an din cariera de jucătoare profesionistă de tenis, dar a decis să revină pe teren, patru ani mai târziu.

Gunthard convocase iniţial numai trei jucătoare, pe Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (locul 107 WTA) şi Jil Teichmann (locul 136 WTA).

Speranţele elveţienilor erau legate de recuperea Belindei Bencic, locul 71 WTA, accidentată, însă aceasta nu este aptă din punct de vedere fizic pentru întâlnirea de la Cluj-Napoca.

În absenţa Belindei Bencic, Gunthard ar fi dorit să o convoace pe Stefanie Voegele, locul 119 WTA de simplu, care a făcut în această săptămână un turneu bun la Lugano, unde a ajuns în semifinale.

Însă Voegele a declinat convocarea, susţinând că este obosită după ce a jucat multe meciuri în ultima perioadă, în care a schimbat continentele, din America de Nord în Europa.

Nici actualul număr 1 elveţian nu este sută sută din punct de vedere fizic. Bacsinszky s-a retras în această săptămână de la turneul de la Lugano, din cauza unei inflamaţii a încheieturii mâinii drepte, la care a suferit o operaţie anul trecut.

În tabăra română, Simona Halep, locul I WTA, Sorana Cîrstea, locul 34 WTA, Irina Begu, locul 38 WTA, şi Mihaela Buzărnescu, locul 40 WTA, au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.