​Cât de „refugiată politic“ este Elena Udrea în Costa Rica: statutul de aspirant se obţine de oricine, automat.Procedura pentru dobândirea statutului de refugiat politic în Costa Rica este una extrem de simplă. Conform site-urilor de specialitate, pentru demararea procedurilor de acordare a statutului de refugiat politic nu sunt necesare formalităţi sau formulare complexe. Pentru cererea de azil politic, persoana care urmăreşte dobândirea acestui statut în Costa Rica trebuie să se prezinte în persoană la Ministerul Afacerilor Externe al statului Central-American, unde oferă o explicaţie verbală sau în scris pentru motivele pentru care consideră că aceasta ar trebui să primească azil politic. Potrivit Agenţiei pentru Refugiaţi a Organizaţiei Naţiunilor Unite, după ce este înaintată o cerere de azil politic, persoana care aplică trebuie să ofere o descriere detaliată a motivelor pentru care a fost nevoită să-şi părăsească ţara. După ce aceste informaţii au fost oferite autorităţilor din Costa Rica, aplicantul va fi programat la un interviu, scrieAdevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Procesul Revoluției: ce mai putem aștepta?Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri, 13 aprilie a.c., ministrului Justiției cererea de urmărire penală faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu. E o reacție firească să ne întrebăm dacă Procesul Revoluției, așa cum se desfășoară el astăzi, este cu adevărat serios și dacă nu este un ultim și cinic spectacol. Președintele Iohannis a reacționat corect, căci el nu poate pune la îndoială seriozitatea demersului. Așadar, indiferent ce crede în sinea sa, președintele trebuia să semneze cererea urmăririi penale pe care i-a adresat-o Procurorul General. Dar pentru cei care au asistat la farsa bine întreținută aproape trei decenii, scepticismul este ușor de înțeles. A fost pentru noi un nesfârșit motiv de uimire că, ani la rând, investigația asupra Revoluției și mai exact asupra crimelor comise înainte și după 22 decembrie 1989 a fost atribuită procurorului militar Dan Voinea, care nu era altul decât acuzatorul lui Nicolae Ceaușescu din cadrul procesului secret și expeditiv din ajunul Crăciunului, noteazăDeutsche Welle.

Angajată a unei bănci, reţinută de poliţişti după ce ar fi luat 4.000 de lei din contul unei cliente.O angajată a unei bănci a fost reţinută de poliţiştii din Bucureşti după ce ar fi retras 4.000 de lei din contul unei cliente. În urma verificărilor, autorităţile au descoperit că suma a fost retrasă din cont prin mai multe tranzacţii din perioada noiembrie 2017 – februarie 2018. Potrivit Poliţiei Capitalei, o femeie a depus plângere după ce a descoperit că îi lipsesc 4.000 de lei din cont. În urma verificărilor, autorităţile au descoperit că suma a fost retrasă din cont prin mai multe tranzacţii din perioada noiembrie 2017 – februarie 2018. Poliţiştii au ca principal suspect o angajată a băncii, care ar fi retras din contul clientei cei 4.000 de lei fără acordul acesteia. Femeia de 38 de ani a fost reţinută joi şi este cercetată pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cecetările sunt continuate de Secţia 15 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, potrivitRomânia Liberă.

Cine sunt cei 30 de oameni care dau jos propaganda extremistă din toată Europa.n ianuarie m-am dus la sediul securizat din greu al Europol la Haga, ca să intervievez membri ai Unității de Referință Online (URO) a Uniunii Europene – un nume care sună destul de inofensiv, pentru un grup care-și petrece majoritatea timpului căutând pe internet decapitări, manuale de făcut bombe, incitări isterice la violență și lucruri din sfera asta. În ciuda recentului colaps al „califatului” ISIS în Siria și Irak, URO e încă ocupat. Și, oricum, ISIS nu s-a dus în niciun caz prea departe. Cu doar câteva luni în urmă, aripa sa de pe muntele Sinai a lansat un nou clip de 23 de minute, iar, cam în aceeași perioadă, centrul media al ISIS al-Hayat – celebru pentru filmările sale „cool” în limba engleză, a lansat un clip în care apare ceea ce pare a fi o femeie luptând pe front, precizeazăVice.

Sunt legale taxele suplimentare pentru animalele de companie ţinute la bloc?Legislația care reglementează viața la bloc nu conţine prevederi clare privind instituirea unei taxe pentru animalele de companie care trăiesc la bloc, dar permite asociațiilor de proprietari să ia o astfel de hotărâre. Legea nr. 230/2007 permite adunării generale a proprietarilor să adopte o hotărâre în acest sens, prin care să se instituie o taxă pentru animalele ce trăiesc în apartamentele situate într-un bloc. Vizate de aceste taxe nu sunt toate animalele de companie, ci, de cele mai multe ori, doar câinii și pisicile. Totuși, specialiștii atrag atenția că această măsură poate fi contestată. Numărul câinilor de companie din România este, potrivit statisticilor europene, de aproximativ 4.150.000, conformDigi24.

Atac la ţar, atac la preşedinte.De ce întârzie intervenţia vestului în Siria? Va avea loc? Ce amploare va avea? Ce-i supără pe ruşi mai rău decât orice? Cum se explică refuzul Germaniei de a participa? Cum ar trebui să se poziţioneze lumea liberă? O avalanşă de întrebări îi asaltează pe observatorii fenomenului politic global. Ne îndreptăm către un al treilea război mondial? Ce vor decide americanii? Se va ajunge oare la o confruntare directă între vest şi Rusia? De ce se ascunde Germania, preferând, apud Merkel, să nu permită forţelor sale să se vâre într-o operaţiune occidentală în Siria? Germanii şi românii ar putea avea şi întrebări suplimentare. Căci, Germania nu e singura ţară care, fie şi în numele dialogului cu Moscova, se eschivează, scrieDeutsche Welle.