Dupa 0-0 in mansa tur a optimilor Champions League, Sevilla a reusit sa produca surpriza pe "Old Trafford", invingand-o pe Manchester United, scor 2-1. Ben Yedder a fost actorul principal al calificarii obtinute pe "Teatrul Viselor", francezul reusind o dubla in doar patru minute.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ben Yedder a punctat in minutele 74 si 78, iar Lukaku a redus din diferenta in minutul 84, insa a fost prea tarziu pentru a mai schimba soarta partidei.

Sevilla, echipa aflata pe locul 5 in campionatul din Spania, a obtinut pentru prima data in istorie calificarea in sferturile de finala ale Champions League.

Rezumatul meciului Manchester United vs Sevilla.

Ce a spus Jose Mourinho:

"Este o mare dezamagire, insa nu trebuie sa facem o drama din asta. La finalul saptamanii avem o alta partida de disputat. Acesta este fotbalul, nu este sfarsitul lumii. Eu am eliminat-o de doua ori pe United, cu FC Porto si Real Madrid, asa ca nu cred ca este o situatie noua pentru club", a declarat Mourinho la finalul meciului de pe Old Trafford.

Mourinho, multumit de evolutia echipei sale

"Nu cred ca am jucat rau. Am inceput cu intentii bune, insa dupa 15 minute Sevilla a demonstrat ca este o echipa buna. Au avut posesia in prima repriza, desi nu imi amintesc sa fi avut vreo ocazie clara. Am revenit cu un inceput bun de repriza secunda, cu ocazii de a inscrie. Insa primul gol a fost al lor si a schimbat sensul jocului.

"Evolutia echipei mi s-a parut acceptabila. Nu am ce sa le reprosez. Am facut tot ceea ce am putut, la fel si jucatorii, care sunt la fel de nefericiti ca si mine. Am incercat, dar am pierdut. Acesta este fotbalul", a adaugat antrenorul lui Manchester United, care a conchis: "Atunci cand o echipa castiga, castiga toti, antrenorul si jucatorii. Insa atunci cand pierde, pierde doar antrenorul. Asa este peste tot in lume, in Anglia, in Spania si in China", a mai spus "The Special One".

In celalalt meci al serii, AS Roma a obtinut victoria la limita, scor 1-0, de care avea nevoie pentru a trece de Sahtior Donetk. Eroul meciului a fost Edin Dzeko, autorul unicului gol de pe "Stadio Olimpico", din minutul 52.

Sahtior a jucat in inferioritate numerica din minutul 79, cand Ordets a primit cartonasul rosu si a fost eliminat. Formatia pregatita de Paulo Fonseca nu a avut niciun sut pe spatiul portii aparate de Alisson.

Echipa lui Eusebio Di Francesco fusese invinsa in mansa tur din Ucraina, scor 2-1. Ultima oara cand Sevilla ajungea in sferturile de finala ale Champions League se intampla in urma cu zece ani, faza in care a fost eliminata de Manchester United (scor 3-0 la general). "Diavolii" aveau sa castige trofeul in acel sezon.

Rezumatul meciului AS Roma vs Sahtior Donetk.

"Echipa mea a facut un meci foarte aplicat, chiar daca ne-a lipsit un pic calitatea pe ultimii 20-25 de metri. Am facut un meci de echipa, un meci de barbati. Nu le-am lasat ocazii. In meciul tur, am comis prea multe greseli. Dar nu si in seara asta. Seri ca aceasta aduc multa emotie.

Pentru mai departe, nu sunt echipe pe care vreau sa le evit, doar teama. Roma nu trebuie sa se teama de nimeni. Vreau sa continui sa visez cu aceasta echipa. Publicul a fost fantastic si el. Pentru determinare, eu dau echipei mele nota 10. Pentru tehnica si tactica, ne lipseste inca obisnuinta acestui gen de meciuri. Dar este o imensa satisfactie pentru mine si cred ca am vazut cum se naste o mare echipa in seara asta.

Sferturile de finala ale Ligii Campionilor trebuie sa fie un motiv de mandrie. Am vorbit in urma cu cateva zile cu Montella (n.r. antrenorul echipei Sevilla) si ne-am dat intalnire in finala. Am glumit, desigur, dar indiferent de echipa, va fi binevenita" - Eusebio Di Francesco.

S-au calificat pana acum in sferturile Champions League: Real Madrid, Liverpool, Juventus, Manchester City, Sevilla si AS Roma.

Au mai ramas de disputat (14 martie):

Besiktas vs Bayern Munchen (19:00, Telekom Sport 1)

Barcelona vs Chelsea (21:45, Telekom Sport 1 si Look Plus)

S-ar putea sa te intereseze si:

Champions League: Barcelona vs Chelsea/ Duelul decisiv de pe "Camp Nou"