Inundatiile au afectate 71 de localitati din 15 judete (Arges, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dolj, Dambovita, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mures, Prahova, Olt, Teleorman, Vaslui) si municipiul Bucuresti, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

In localitatea Homorod (Brasov) au fost evacuate preventiv 6 persoane in locuintele carora intrase apa, dar acestea au revenit la domicilii dupa ce starea de pericol a trecut. De asemenea, la nivel national, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodaresti, 639 fantani, 5 poduri, 34 de beciuri, un drum national si cinci drumuri judetene.

Potrivit centrului Infotrafic, la aceasta ora, din cauza apei acumulate pe partea carosabila, circulatia rutiera este oprita pe DN10 Siriu - Sita Buzaului, in judetele Covasna si Buzau. Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislau - DJ102 Cislau - Valenii de Munte - DN1A Valenii de Munte - Brasov.

Peste 3.000 de pompieri sunt in teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice care intervin in sprijinul comunitatilor afectate de fenomenele hidrologice periculoase.