Simona Halep va deschide marti "balul" de pe arena centrala de la Indian Wells, partida liderului mondial cu Qiang Wang (China - 55 WTA) din optimile competitiei urmand sa fie prima a zilei. Disputa va incepe la ora 20:00 (ora Romaniei) si va fi in direct pe Digisport 2 si LiveText pe HotNews.ro.

Simona HalepFoto: bnpparibasopen.com

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la INDIAN WELLS.

In varsta de 26 de ani, Qiang Wang (1,72 metri) este o jucatoare care se afla (deocamdata) in umbra conationalelor Shuai Peng si Shuai Zhang.

Traseul sau de la Indian Wells nu lasa insa loc de relaxare: a invins numai jucatoare cu nume, dovada clara ca tenisul ei se afla pe o panta ascendenta.

Astfel, "victimele" de pana acum au fost: Timea Bacsinszky (6-0, 4-6, 6-2), Elise Mertens (4-6, 6-3, 6-3) si Kristina Mladenovic (6-1, 6-2).

De asemenea, in acest an a mai trecut de Kiki Bertens (6-3, 6-0 la Dubai, in turul intai) si a fost invinsa in trei seturi de Elina Svitolina (1-6, 7-5, 2-6).

De stiut despre chinezoaica

Qiang Wang este o jucatoare cu o deplasare buna, care acopera terenul la un nivel inalt. Deschide foarte bine unghiurile in cross scurt, atat cu forehand-ul, cat si cu backhand-ul. O "paine de mancat" pentru Simona ar putea fi pe serviciul al doilea al asiaticei: unul in mare parte "moale", atacabil.Gaseste solutii foarte bune din defensiva cu reverul in lung de linie, iar la retur (pe al doilea) loveste mingea in mare parte din urcare.

Mai jos poti urmari rezumatul partidei cu Elise Mertens, cea mai in forma jucatoare pe care Wang a invins-o la Indian Wells: