Vad cum se dezBate centura europeana K1. Trag cu ochiul la licitatia de vinuri si inele. Poate imi iau un 1945 Gevrey-Chambertin s-un ring 18 kt white gold with a bright red ruby. Ascult pe Nea Vasile si pe Bizon de la Marsa. Vad filme cu Dumnezeu, dragoste si fixisti, semnate Adina Pintilie, cea cu Ursul de Aur, si Paul Thomas Anderson. Astea-s fericirile mele de weekend? Da, si-mi fac siPAZ TURA DIE MOARE CU DUMNICACIORI. Tu ce fericiri ai? Ai ceva de spus?

PerspektivaFoto: Perspektiva

Trebuie sa va spun o vorba. Despre 2 filme cu fixisti si Dumnezeu, cu dragoste de om si de femeie. E la Mall"Firul Fantomei" al lui Anderson cu Daniel Day-Lewisin rolul principal. Si este pe CINEPUB filmulAdinei Pintilie, "Nu te supara, dar".

La Anderson avem un croitor de lux. Fixist. Dependent de gesturi, de aer, vanator de trupuri pe care sa le imbrace mai mult in catifele si bun gust, decat sa le dezbrace si posede. Uite, filmul asta m-a oprit din viata: Domnule, nu cumva asta vrea femeia mai mult? O tandrete.

Dupa o vanatoare de trupuri, croitorul alege o chelnerita. Ori chelnerita se prinde de tacanelile croitorului. Si-l si iubeste. Si-i face o omleta. Atat. Omleta il face dependent de ea. Omul mecanism convertit. Trebuie sa-i schimbi un surub, o piulita. O noua dependenta. Filmul merge enervant. Te loveste unde-i fericirea, la ciocanel.

Tot tic-tac este incursiunea Alinei Pintilie.Regizoarea care acum este injurata in Romania pentru marele sau premiu de la Berlin, Ursul de Aur.Tic-tac-ul asta este pe CINEPUB,Filmul documentar cu oligofreni, sindrom down. Superb!Este viata noastra de fiecare zi, taiata in cristale, in gesturi ritualice. Misto discutia despre cum se opreste ploaia dintre un ateist si un credincios. Discutia infinita are obsesia de a-l asculta pe Celalalt. A-l tolera si a-i inghiti Celuilalt ipotezele. "Tampeala", nu?, dar noi n-o mai practicam. Suntem normali? Alina Pintilie nu se amesteca in desfasurarea obsesiva a vietii zilnice din Centrul de Reabilitare mintala de la Calugareni. E delicata. Si bine face filmul.

Vineri 2 MARTIE Martisor Urban

E Targul Martisorului la MTR Bucuresti. Mare Targ! Imi clatesc privirea si privesc mut la fantezii din lemn, coaja de nuca si tot soiul de materiale pe care altfel le arunc la cosul de gunoi.

Seara e de facut partie pana laSolo Show Claudia Larcher: The New Nature "The New Nature". La Mobius, in Bucuresti.

Noua noastra natură este urbanul. Optimizare a existenței, sentimente, subconștient. Ma duc sa vad animaţie, colaj şi instalaţie, poeme-vizuale, performance

Sambata 3 MARTIE Cluj Grimus si Gothic

Bre omule, este Grimus la Cluj. Ia Priveste aici:

Si e Gothic la Cluj. Clujul in muzica este Destroying the masses!

Timisoara este Nea Vasile si taraful de la Marsa

Nea Vasile Dinu din comuna Mârșa, județul Giurgiu, gurist și țambalagiu. Il stiti, mai canta cu Taraf de Haidouks, Zdob și Zdub și Nightlosers.

Nea Vasile aduce la Timisoara linia intai de prieteni: Nea Marin zis Bizon – acordeon și voce Costică Dinu - țambal mare și mic Tiu Zaharia – contrabas Lilian Grigore – acordeon Relu Ștefan - vioară

Duminica 4 MARTiE

Timisoara K1 mare event. Se dezBate o Centura Europeana. Vin Ciprian Sora si Sandu Lungu.Eu imi bag mereu nasul in chestii din astea. Ma intreb mereu, omeneste, din ce porneste tic-tacul caftului. Cum te apuca sa-l bati sportiv pe unul. in ring. Ma uit si ma tot intreb.

Bucuresti Platforma de podcast SEMI SILENTArta&tehnica. Autorii iti stimuleaza imaginarul sonor. E o joaca.Merita sa pui urechea sa vezi cat poti duce.

Dupa zgomot, ma retrag Rege. Duminica sunt 2 licitatii, pe care le urmaresc. De ce n-as apuca si eu ceva?

Se disputa o sticla de "1945 Gevrey-Chambertin, Les Petits-Fils de Veuve Curteley Burgundy, France! azi, vineri, s-a ajuns la 62 de euro.

Ah, si mai sunt cu ochii pe un chichirez, un nimic. "Ring in 18 kt white gold with a bright red ruby for 2.40 ct and diamonds for 0.24" E la 700 euro azi. Sper ca nu-mi furi goldul si diamantul.

De mancat? Fac reteta lui Mircea Groza: PĂZ TURĂ DIE MOARE CU DUMNICĂCIORI. Uite cum fac:

"Tai mânânțăl o ciapă și o înăduși înt-o lingură bună die oloi. Numa’ oloi! Că-i die post. Când s-o muiet binie ciapa pui tri linguri die fărină și o amesteci binie cu ciapa. Pui ș-on colb die poprică dulce, traji oala di-o partie di pă foc să nu să ardă poprica, amesteci și pui o finjie die moare, da nu diodată, tăt pă rând o torni, tăt amesteci, să îngroașe zama, iară pui moare, iară amesteci.

Pui moare câtă zamă crez că faci. O faci mai grosuță zama. Nu-i nici zamă nici topală, da noi o țânem die zamă. Când hierbe pui doi cățăi die ai zdrobdiț, thiperi și o țârucă die cimbru. Sare nu pui că moarea-i sărată. Lași zama să deie on clocot și-i gata! -Nu-i cam acră zama asta? -Amu, îi acră cum-îi moarea! Da traiu și viața cum-îs? Că nu în tătă zâ îi dulce, nu? Die nu-ț place tare acru pui și apă și moare la hiert, cum vrei. Cum ț-am spus, mânci păzâtura cu dumnicăciori. Die nu iera post, măicuța nie făciea zama și cu clisă friptă în care puniea ciapa și după aceiei tăt așe. În blid mai punieam câtie o lingură die groștior." Vezi poze, bre, daca nu-ntelegi! E savuroasa reteta lui Groza. E de postit.