Primaria Capitalei va oferi tabere elevilor olimpici din Chisinau, urmare a semnarii miercuri a unui program de colaborare intre Primaria Bucuresti si municipalitatea din capitala Republicii Moldova care vizeaza trei domenii - Cultura, Educatia si Sanatatea, a informat primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Protocolul a fost semnat in cadrul unei intalniri intre primarii celor orase, la sediul Primariei Capitalei. Gabriela Firea i-a oferit primarului Silvia Radu o ie si un album cu cele mai frumoase manastiri din Romania, peisaje si traditii din tara noastra. La randul sau, Silvia Radu i-a daruit Gabrielei Firea o ie si o icoana.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"Prin PROEDUS, Primaria Municipiului Bucuresti va oferi o serie de tabere pentru copiii olimpici din Chisinau, stabiliti de catre doamna primar cu Directia de educatie de la Chisinau. Ne dorim sa-i incurajam, sa-i stimulam pe toti elevii din Chisinau, asa cum se intampla si cu elevii din Bucuresti, astfel incat sa-i rasplatim cu aceste tabere la mare si la munte si, de asemenea, participarea la cursuri de perfectionare atat elevii, cat si profesorii", a spus Firea, intr-o declaratie de presa comuna cu edilul interimar al Chisinaului, Silvia Radu, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a explicat ca, in ceea ce priveste domeniul Sanatatii, se va oferi posibilitatea medicilor rezidenti de la Chisinau sa participe la programe de internship in spitalele administrate de municipalitatea bucuresteana si va sprijini Chisinaul in ceea ce priveste renovarea si consolidarea Maternitatii nr. 1 si a Liceului ''Mihai Eminescu'' din localitate.

In plus, PMB va sprijini Primaria Municipiului Chisinau pentru infiintarea unei linii de transport in comun culturale.

"In acest sens, Primaria Capitalei, prin votul Consiliului General, la urmatoarea sedinta, va dona doua autobuze urbane care vor realiza un traseu cultural stabilit de doamna primar al municipiului Chisinau", a precizat Gabriela Firea.

Colaborarea culturala presupune si un program de cooperare intre Biblioteca Metropolitana din Bucuresti si Biblioteca Municipala "Bogdan Petriceicu Hasdeu", urmand sa se faca o donatie de carte catre Chisinau. Gabriela Firea a acceptat totodata invitatia Silviei Radu de a merge la Chisinau pe 6 martie.