O vulpe polara a evadat, miercuri, de la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, fiind gasita dupa cateva ore intr-un cartier al orasului, la cativa kilometri de locul unde era tinuta, informeaza news.ro. Animalul nu este periculos, dar a fost speriat dupa aceasta experienta.

Vulpe polara, prinsa la ConstantaFoto: Captura Facebook

Potrivit reprezentantilor Complexeului Muzeal de Stiinte ale Naturii, o vulpe polara aflata in Microrezervatia din cadrul complexului, a reusit sa evadeze din cusca unde era tinuta. Ea a fost vazuta la un moment dat in zona Dacia din municipiul Constanta, dar cand angajatii institutiei s-au dus acolo, animalul disparuse.

Dupa cateva ore ea a fost vazuta de un echipaj de politie in zona Casei de Cultura, iar o echipa din cadrul complexului a mers la fata locului si a reusit sa o prinda.

Vulpea respectiva a fost mutata intr-un alt tarc din cadrul microrezervatiei, urmand sa fie refacut cel in care statuse pana acum.

Specialistii din cadrul Microzervatiei spun ca vulpea nu este periculoasa, este blanda, dar a fost speriata in urma acestei experiente.

Doua vulpi polare se afla de cateva saptamani la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, devenind principalele atractii ale Microrezervatiei.