Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, va participa, in zilele de 14 si 15 februarie, la Reuniunea ministrilor apararii din tarile membre ale NATO, la Bruxelles, informeaza un comunicat transmis de MApN.

Mihai FiforFoto: Agerpres

"In prima zi a activitatii, ministrii aliati ai apararii se vor concentra asupra politicii si planificarii nucleare de descurajare, partajarea echitabila a responsabilitatilor, precum si pe modernizarea Aliantei, adaptarea institutionala si a structurii de comanda a NATO. Cina de lucru, cu participarea Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, va fi dedicata aspectelor legate de apararea europeana si cooperarea NATO-UE", potrivit sursei citate.

"Agenda discutiilor celei de-a doua zile a reuniunii vizeaza implementarea deciziilor asumate anterior la Summit-urile de la Varsovia si din Tara Galilor referitoare la postura de aparare si descurajare si discutii pe dimensiunea proiectarii stabilitatii si a luptei impotriva terorismului", se mai spune in comunicat.