Printul Henrik al Danemarcei, sotul de origine franceza al reginei Margareta, care a fost internat la sfarsitul lunii ianuarie, a murit, miercuri, a anuntat palatul regal, potrivit AFP.

printul Henrik al DanemarceiFoto: wikipedia

"Alteta Sa Regala Printul Henrik a murit marti, 13 februarie, la ora 23:18, la Castelul Fredensborg￯, resedinta regala situata la 40 de kilometri nord de capitala daneza, inconjurat de sotia sa si cei doi fii ai lor. Avea 83 de ani.

Casa Regala a Danemarcei anuntase marti ca printul, spitalizat din 28 ianuarie la Copenhaga pentru o tumoare la plamanul stang, are infectii pulmonare benigne si a fost trimis acasa ca sa-si "traiasca ultimele clipe".

Nascut Henri Marie Jean Andre de Laborde de Monpezat in 11 iunie 1934 in localitatea Talence, in apropiere de Bordeaux (sud-vestul Frantei), contele s-a casatorit in iunie 1967, cu mostenitoarea tronului danez Margareta, incoronata in ianuarie 1972.

Declaratia palatului nu specifica locul in care va fi ingropat printul.

El anuntase public anul trecut, ca refuz sa fie ingropat impreuna cu sotia sa in Catedrala regala Roskilde, locul traditional de inmormantare a cuplurilor regale daneze.