Dupa ce Mihaela Buzarnescu si Monica Niculescu au reusit sa castige partidele pe care le-au disputat luni (cu Lesia Tsurenko, respectiv Maria Sharapova), a venit randul altor doua jucatoare din Romania sa evolueze in turneul "Premier 5" de la Doha. In scena vor intra marti Irina Camelia Begu si Sorana Cirstea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locul 37 in lume, Irina a ajuns la Doha cu un moral bun, dupa ce a ajutat din plin Romania sa ajunga in barajul pentru Grupa Mondiala a FedCup. Begu nu avea o misiune usoara in turul intai, faza a competitiei unde o va intalni pe Samantha Stosur (44 WTA). Va fi al doilea meci al zilei de pe terenul doi (dupa disputa dintre Anett Kontaveit si Alize Cornet). Este 1-0 pentru Irina in meciurile directe: 7-5, 6-3 la Charleston, in 2017 (pe zgura).

Sorana Cirstea (38 WTA) isi va masura fortele cu incomoda Maria Sakkari (Grecia - locul 60 WTA), acesta urmand sa fie al doilea meci de pe terenul cinci (dupa partida dintre Yulia Putintseva si Marketa Vondrousova). Sorana si Maria s-au mai intalnit o singura data: 6-4, 6-2 pentru Cirstea, in 2017, la Istanbul (pe zgura).

Vom avea reprezentante si la dublu

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu va juca in runda inaugurala cu dublul Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (ambele Cehia).

Intr-o alta disputa a zilei de marti, Mihaela Buzarnescu si Alize Cornet se vor duela cu Alicja Rosolska/Abigail Spears (Polonia/SUA).

Turneul "Premier 5" de la Doha este dotat cu premii totale in valoare de 3.173.000 de dolari.

Ultimele campioane de la Doha:

2017 Karolina Pliskova

2016 Carla Suarez Navarro

2015 Lucie Safarova

2014 Simona Halep

2013 Victoria Azarenka

2012 Victoria Azarenka

2011 Vera Zvonareva etc.