Meteorologii au emis atentionare de Cod galben de ninsori insemnate cantitativ in opt judete ale tarii. Atentionarea intra in vigoare de joi, ora 18.00, si ramanevalabila pana vineri seara, ora 17.00. Ninsori vor fi in toate zonele montane.

Cod galben de ninsori in opt judeteFoto: ANM

Judetele vizate de Codul galben sunt Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Neamt, Suceava, Botosani si Satu Mare.

Potrivit atentionarii Administratiei Nationale de Meteorologie, de joi seara pana vineri, ora 17.00, in toate zonele de munte va ninge, iar in regiunile nord-estice, nordice si centrale, treptat vor predomina ninsorile.

Local in Carpatii Orientali, precum si in nordul Moldovei, Maramures si in estul Transilvaniei, cantitatile de precipitatii vor atinge 15...20 l/mp si se va depune strat nou de zapada.

Incepand cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vantul se va intensifica in cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45...55 km/h, dar si pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65...70 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri 09 februarie, intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in regiunile sudice, sud-estice si centrale, cu viteze in general de 50...55 km/h.