Gaura neagra care ar putea explica inceputurile Universului si ale vietii. Astronomii au vazut cea mai indepartata gaura neagra supermasiva in universul nostru, un monstru care este de aproape un miliard de ori mai mare decat Soarele. Aceasta gaura neagra nu este una obisnuita, ci una activa, cunoscuta ca un quasar care este inconjurat de un disc foarte stralucitor, foarte energic, de gaz si praf. Acest obiect este atat de departe, incat luminei i-a luat aproximativ 13,1 miliarde de ani ca sa ajunga pana la noi, scrie PlayTech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Pana in 2100, va fi mai grav decat orice predictie a expertilor ONU. Concluziile unui nou studiu despre incalzirea globala. Pana in anul 2100, Pamantul s-ar putea incalzi cu 15% mai mult decat cea mai grava predictie a expertilor ONU, potrivit unui studiu publicat miercuri, care subliniaza necesitatea reducerii in continuare a emisiilor de gaze cu efect de sera in speranta de a ramane sub cresterea de 2 grade celsius stabilita ca obiectiv. "In fiecare an, viitorul climei din secolul 21 devine din ce in ce mai clar", a adaugat Dave Reay de la Universitatea din Edinburgh, citat de Digi24.

Google iti arata curiozitatile ciudate ale romanilor in 2017. Oamenii sunt, in continuare, interesati de rezultate la marile "examene ale vietii", fie ca vorbim de Bac sau de Evaluarea Nationala, dar vor reduceri si se intereseaza ocazional si de vedete trecute la cele vesnice. Asa arata topul celor mai populare cautari din 2017, in care se aduna telefoane, jocuri, calendarul ortodox si vedetele care au fost si nu mai sunt. In topul cautarilor Google amintim: 1. Rezultate bac; 2. Rezultate evaluare nationala; 3. Stats Royale, 4. eMAG Black Friday, 5. Picnic cuvant, 6. Stela Popescu, 7. Calendar ortodox. Mai multe despre aceste cautari scrie PlayTech.

Cand statuile spun povesti. Dacii sculptati de romani erau uriasi si din marmura de buna calitate. Columna lui Traian reintra in interesul culturii noastre. O statuie de dac, care a facut parte din forul imparatului roman a ajuns la Florenta in anul 1810, unde se gaseste si acum. O replica identica a acestei statui antice va fi amplasata in Parcul Izvor, anul viitor, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Aceasta sculptura este una dintre cele peste 100 de statui de daci realizate, in mod straniu, in perioada clasica a culturii romane. Acum, ele sunt raspandite in toata lumea. Majoritatea acestor lucrari, realizate de artistii plastici romani, sunt de mari dimensiuni, unele ating si trei metri, din marmura sau roci colorate de buna calitate, scrie Libertatea.

Acest schelet vechi de 3,6 milioane de ani este cea mai completa fosila din istorie a unui stramos al omului. Scheletul apartine genului Australopithec si are 3,67 de milioane de ani vechime. Science Alert noteaza ca este unul dintre cele mai complete schelete ale unui hominid mai vechi de 1,5 ani, fiind si cel mai vechi descoperit in Africa de Sud. Acesta a fost denumit "Little Foot" (''Piciorus'') deoarece descoperirea a inceput cu ramasite ale oaselor piciorului. Scheletul are o lungime de 135 de centimetri si a apartinut unei femei, avand in vedere structura pelvisului, dintilor si fetei. Prezenta sa in zona descoperita sugereaza ca hominizii au migrat catre zone indepartate ale Africii, informeaza Descopera.