Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins joi, la Trier, reprezentativa Angolei, cu scorul de 27-24 (14-14), in penultima partida din grupa A a Campionatului Mondial, si ramane lider, cu 8 puncte, scrie News.ro. Tricolorele sunt calificate in optimile de finala inca din etapa trecuta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru Romania au marcat Neagu 7 goluri, Udristioiu 4, Geiger 4, Pintea 3, Elisei Ardean 3, Florianu 3, Buceschi 2, Dragut 1, iar de la Angola s-au remarcat Guialo si Cazanga, ambele cu cate 7 reusite.

Romania si-a luat astfel o revansa dupa ce a fost invinsa de reprezentativa Angolei la Jocurile Olimpice de la Rio.

Meciul de acum insa a avut la baza scheme in care inclusiv Neagu nu a fost la finalizare si a stat minute bune pe banca, dar chiar si asa a fost principala marcatoare.

In primul meci al zilei, Paraguay - Slovenia, scor 22-28 (9-18). Ultima disputa de joi in grupa A este cea dintre Franta si Spania, dar echipele calificate deja in optimi se cunosc: Romania, Franta, Spania si Slovenia.

In partidele anterioare din grupa A, Romania a invins Paraguay, 29-17, Slovenia, 31-28, si Spania, 19-17, avand astfel 8 puncte in clasament, pe prima pozitie.... Tricolorele au obtinut calificarea in optimile de finala inca de marti seara.

Tot joi se joaca partide si in grupa B, intre Polonia - Ungaria, Suedia - Argentina si Cehia - Norvegia.

In ultima etapa a grupei A, vineri, se vor juca meciurile Angola - Paraguay, Spania - Slovenia, Franta - Romania.

Tricolorele s-au calificat, in iunie, dupa o dubla cu Austria, pentru a 23-a oara consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipa din lume care a bifat toate editiile. Obiectivul echipei Romaniei, care a fost anuntat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

Dupa disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica in optimile de finala, faza din care se va juca eliminatoriu pana la medalii. Optimile sunt programate in 10 si 11 decembrie, sferturile in 12 si 13 decembrie, ambele faze la Leipzig si Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc in 15 decembrie, in timp ce finalele pentru medalii doua zile mai tarziu, la Hamburg.

La editia din 2015 a CM, Romania a obtinut medalia de bronz, avand in palmares si argint mondial in 2005.

Campioana mondiala en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur in 1999 si 2011