Premierul Tudose a discutat cu Liviu Dragnea, dupa ce liderul PSD s-a intalnit si cu Firea. "Nu e niciun razboi. Toti suntem prieteni". Premierul Mihai Tudose a discutat cu Liviu Dragnea, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, dupa ce liderul PSD s-a intalnit cu primarul general, Gabriela Firea, si cu primarii de sectoare. Intrebat daca mai e razboi intre Mihai Tudose si Gabriela Firea, liderul PSD Liviu Dragnea a raspuns: "Nu e niciun razboi.Toti suntem prieteni". Presedintele Senatului, Calin Popescu- Tariceanu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, si primarii de sectoare au avut, miercuri, o discutie de peste o ora cu liderul PSD Liviu Dragnea, in biroul acestuia de la Camera Deputatilor. Ulterior, in biroul lui Dragnea s-a aflat si premierul Tudose, informeazaAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Ambasadorul SUA, despre tactica Kremlinului in Romania. Care este strategia folosita de rusi in tara noastra.Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, sustine ca tactica Kremlinului in Romania este una subtila, prin care incearca sa se rupa increderea populatiei in UE, NATO si in parteneriatul strategic cu SUA, transmite corespondentul Mediafax. Hans Klemm a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca la dezbaterea "Preparing for the 21st century threats" ("Pregatiri pentru amenintarile secolului al XXI-lea") organizata de Facultatea de Studii Europene a Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB), ca Rusia cauta influenta asupra opiniei publice, si deseori, asupra alegerilor, prin propagarea de "fake news" folosind mijloace media de stat cum ar fi televiziuni rusesti, Sputnik si retelele de socializare, relateazaGandul.

Britanicii esueaza in negocierile privind Brexitul. Negocierile Londrei cu Uniunea Europeana au inceput sa semene cu teatrul absurdului, scrie Barbara Wesel. Theresa May nu mai are nicio sansa sa ajunga la un "deal" favorabil. Cum poate o sefa de guvern sa arate intregii lumi ce pozitie slaba are? La ce s-o fi gandit Theresa May cand a venit la Bruxelles cu o propunere in bagaj, pe care nu o discutase cu DUP, de sprijinul caruia are nevoie la Londra? Doar cunoaste partidul unionist nordirlandez suficient de bine si stie ce pozitie dura are in problema frontierei irlandeze. Daca May ar fi avut cel putin un minim de intelepciune politica si experienta, ar fi evitat momentul penibil - atat pentru ea insasi cat si pentru interlocutorii de la Bruxelles - in care a fost oprita de sefa unionistilor nordirlandezi, Arlene Foster, in mijlocul unui pranz oficial. Cautarea unei solutii in problema Irlandei a esuat in urma unei formulari pregatite cu multa grija, potrivit careia s-ar dori dupa Brexit o "apropiere a regulilor" din Irlanda de Nord si Irlanda, noteazaDeutsche Welle.

Lacrimile de crocodil ale social-democratilor la moartea Regelui. Social-democratii s-au intrecut in mesaje de condoleante la moartea Regelui Mihai I. Nici macar Ion Iliescu, cel care in anii '90 nu l-a lasat pe fostul suveran sa intre in tara, nu s-a putut abtine. "Sunt profund intristat de vestea mortii Regelui Mihai!...Golul pe care il lasa in urma este imens. Imensa este insa si contributia Regelui in Cel De-al Doilea Razboi Mondial si in salvgardarea destinului romanesc. Regele Mihai a luptat pentru o Romanie intreaga, democratica si europeana, care-si respecta propria traditie si propriile valori nationale. Testamentul sau politic este limpede si nu avem decat sa-l urmam toti, indiferent de convingerile politice!", a scris pe Facebook Liviu Dragnea. "Poporul roman se desparte indurerat de Regele Mihai, un model de moralitate si demnitate pentru romani, o personalitate care a marcat puternic istoria Romaniei. Ii vom simti mereu lipsa, cu atat mai mult anul viitor, atunci cand vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918", a scris si premierul Mihai Tudose, potrivitEurActiv.

Firea vrea ca Primaria sa fie parte a proiectului "Cartierul Justitiei". "Am discutat si despre Cartierul Justitiei, de asemenea despre Sala Filarmonica si galeriile de arta precum si spatiile pentru birouri care urmeaza sa se construiasca pe terenul central din Zona Unirii. Am inteles de la domnul prim-ministru ca este si decizia domniei sale si de asemenea decizia domnului presedinte Liviu Dragnea ca acest cartier important din Capitala sa se construiasca, fiind implicata suta la suta si Primaria Capitalei deoarece detine jumatate din suprafata", a spus Firea. Ea a mentionat ca litigiile persoanelor fizice care au teren in acea zona sunt gestionate de Primaria Capitalei, care se poate ocupa in continuare, prin specialistii pe care ii are si prin departamentele pe care le include, de toate autorizatiile de urbanism si de constructie, conformRomania Libera.