Aproximativ 50 de elevi de la Colegiul "Mihai Viteazu" Ineu acuza dureri de burta, varsaturi si diaree, iar autoritatile de sanatate publica au inceput, joi, o ancheta, pentru a stabili cauzele imbolnavirilor, relateaza News.ro. Conducerea scolii a cerut suspendarea cursurilor, insa deocamdata s-a decis doar aplicarea masurilor de dezinfectie generala a cladirii, pentru ca niciun copil nu a necesitat internare.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) s-au deplasat, joi, la Colegiul "Mihai Viteazu" Ineu, unde in jur de 50 de copii s-au imbolnavit in ultimele doua zile, acuzand dureri de burta, varsaturi, diaree si febra usoara.

O parte dintre copii, toti din cliclul primar si gimnazial, au ajuns la Spitalul Orasenesc Ineu, unde s-a constatat ca simptomatologia nu este severa, astfel ca nu au fost internati.

Medicii din Ineu spun ca diagnosticul prezumtiv este de gastroenterocolita, posibil infectioasa, urmand sa fie confirmat de analize de laborator.

In afara de elevii bolnavi, zeci de copii au lipsit joi de la scoala.

Conducerea scolii a transmis DSP Arad un raport privind situatia, solicitand suspendarea cursurilor vineri.

DSP a decis, deocamdata, aplicarea masurilor de dezinfectare generala a cladirii dupa programul scolar si trierea elevilor dimineata la incepurul cursurilor, urmand sa investigheze cauza imbolnavirilor in masa.

Inspectorul scolar general, Claudius Mladin, a declarat pentru News.ro ca suspendarea cursurilor va fi decisa de o comisie a Prefecturii doar daca DSP va considera ca este necesara luarea acestei masuri.

Primarul orasului Ineu, Calin Abrudan, care s-a deplasat la liceu pentru a evalua situatia, a spus ca au inceput deja procedurile de dezinfectie a salilor de clasa din care provin elevii bolnavi, iar dupa cursuri va fi dezinfectata toata scoala.