Asa cum era de asteptat, Grigor Dimitrov si Dominic Thiem au oferit un meci echilibrat, cu multa risipa de energie si cu lovituri spectaculoase. Cu scenariul respectat pana la capat, in mod evident era nevoie si de un set decisiv. Dimitrov a avut nervii mai tari si a castigat, scor 6-3, 5-7, 7-5, la capatul unui meci in care balanta s-a inclinat cu mare greutate in favoarea bulgarului (partida a durat doua ore si 22 de minute). Disputa a facut parte din Grupa "Pete Sampras" de la Turneul Campionilor din "O2 Arena".

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.

Duelul backhand-urilor cu o singura mana i-a revenit de aceasta data lui Dimitrov. Partida a fost una de-o inclestare teribila, cu lovituri "ascutite" de ambele parti. Un adevarat joc de sah, in care fiecare mutare a contat enorm.

La final, diferentele au fost mici, soarta disputei hotarandu-se in cateva schimburi mai importante. Grigor a avut mana mai sigura pe final de meci, atunci cand presiunea devenise insuportabila. Victoria lui Dimitrov a facut ca egalitatea sa apara in meciurile directe: 2-2.

Din Grupa "Pete Sampras (Grupa A) mai fac parte Rafael Nadal (cap de serie numarul unu) si David Goffin (favorit numarul opt).

De stiut despre Turneul Campionilor

  • Recordul de trofee este detinut de Roger Federer: 6.
  • Cele mai multe trofee consecutive: Novak Djokovic - patru. Urmeaza in ierarhie Ivan Lendl si Ilie Nastase (cate trei).
  • Cele mai multe finale: Roger Federer - zece aparitii. Elvetianul este urmat de Ivan Lendl - 9.
  • Cele mai multe finale consecutive: Ivan Lendl - 9. Pe locul al doilea se afla, la egalitate, Roger Federer si Ilie Nastase (cate 5).
  • Jucatori care au castigat competitia fara sa piarda vreun meci: Roger Federer (2003, 2004, 2006, 2010, 2011). Pe locul cinci in aceasta ierarhie se afla Ilie Nastase (1971, 1972). Ultimul care a reusit o asemenea performanta a fost Andy Murray, in 2016.
  • In acest moment, Turneul Campionilor se joaca dupa sistemul cel mai bun din trei seturi. Ultima editie care s-a disputat dupa sistemul "3 din 5" a fost in 2007, atunci cand Roger Federer l-a invins pe David Ferrer (6-2, 6-3, 6-2).
  • Va fi editia cu numarul 48 a competitiei in ceea ce priveste tabloul de simplu si a 43-a la cel de dublu.
  • Ultimii castigatori: Andy Murray la simplu, respectiv Henri Kontinen/John Peers.