In weekend incepe Festivalul Sonoro in mai multe orase. Daca vreti concerte, am facut o selectie si de alte muzici, electronice si obscure. Va fi Zen Fest, dar si Petreceri de Dias de los Muertos. In centru sunt si party-uri cu dans pana-n zori. La Muzeul Taranului e Targ de Antichitati Taranesti. La Union se organizeaza un Cineclub Queer. In Timsoara, la Festivalul de Literatura, poetii se-ntrec cu versuri, strofe si metafore pe ringul de box.Tu und-te duci in weekendul asta? Da-ne semn pe Facebook: poze, comentarii, reculegeri.

HotNews.roFoto: Hotnews

26 octombrie

CONCERT COM TRUISE. MUZICA OBSCURA

Originar din New York, Seth Haley este un artist care face muzica electronica obscura. Com Truise este in sine produsul revolutiei tehnologice de la sfirsitul anilor 80 - inceputul anilor 90, stergerea acelei linii de demarcatie dintre muzician si inginerul de sunet, fapt care a democratizat mijloacele de productie muzicala. Ar fi o muzica pentru imersiune & melancolie. Com Truise, de ce cvasi anagrama asta la Tom Cruise? Obscur, foarte oscur artist, posibil din categoria celor neintelesi.

27-29 octombrie

TARG DE ANTICHITATI TARANESTI

Pentru ca e prilej de tocmeli de Sanmedru, precum si praznic mare de Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov), ocrotitorul Bucurestilor, la Targul de Antichitati Taranesti de la Muzeul Taranului isi dau intalnire 50 de colectionari din toata tara. Vedeti obiecte vechi, nelipsite odinioara din gospodaria taraneasca: mobilier crestat, pictat - lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, ceramica, donite, vase din lemn, putinei, cauce, tesaturi de interior (covoare, stergare, fete de perna, fete de masa etc.), piese de costum taranesc, icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice, podoabe, furci si roti de tors, fuse, vartelnite, felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama. Bunatati de-ale gurii puteti targui: prajituri, cozonaci, miere, turta dulce, plante medicinale, cafea, dar si tuica si vin.

27 octombrie – 13 noiembrie

FESTIVALUL SONORO

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta in perioada 27 octombrie – 13 noiembrie si recomanda pentru cea de-a XII-a editie un joc de-a HIDE&SEEK, in care muzica de camera va fi acompaniata de poezie, video art, fashion design si un quest labirintic in care festivalul isi propune sa-si poarte publicul. Orasele in care se vor desfasura concertele Festivalului SoNoRo sunt Bucuresti, Timisoara, Cluj si Brasov.

27 octombrie

CINECLUB QUEER

„Mädchen in Uniform” (r. Leontine Sagan, 1931) Cel de-al treilea eveniment al Cineclubului Queer aduce pe ecran unul dintre primele filme care abordeaza deschis tema relatiilor amoroase dintre femei. Realizat dupa o piesa scrisa de Christa Winsloe, „Mädchen in Uniform” spune povestea adolescentei Manuela von Meinhardis, care se adapteaza cu greu la strictetea si regimul auster al unui internat de fete din Prusia inceputului de secol al XX-lea. Viata elevelor din internatul prusac este dominata de interdictii, de lipsuri si de impunerea unui stil militar de educatie, menit sa formeze tinerele fete dupa principii patriarhale de ordine si disciplina. In acest context, Manuela gaseste un sprijin in persoana profesoarei Elena von Bernburg, singura care pune frana exceselor punitive ale institutiei, insa relatia lor evolueaza dincolo de limitele permise unei afectiuni platonice. In acest sens, o posibila manifestare a idilei dintre cele doua ameninta sa submineze valorile cazone pe care e intemeiata scoala.

27 octombrie

TZACA PACA PARTY

La cererea petrecaretilor, DJ-ul io.rege revine cu o noua super mega bomba pentru tine. La antreu, ceva frumos, de ascultare. Ca main dish muzical: manele, romales, lautarie si metale. Dedicatii fara numar in limita timpului alocat si a bunavointei platanagiului. Pentru bibani (pe scurt) : live DJ setup + surprize.

27 octombrie

CONCERT DE JAZZ JOHHNY BICA & THE REAL VIBRATIONS

Improvizatie, infuzie stilistica de jazz contemporan, neo-soul drum’n’bass. Johnny Bica - pian, Andy Ava - bass, Andrei Paraschiv - baterie.

27 octombrie

LITERATURA DETENTIEI SI A IMPOTRIVIRII Muzeul National al Literaturii Romane

Prima intalnire din seria „Literatura detentiei si a impotrivirii”, consacrata Lotului Noica-Pillat. In cadrul evenimentului va fi proiectat filmul documentar „Procesul ceasului de apoi”, realizat de Alexandru Munteanu. Memoria scriitorilor urmariti de securitate in anii ’50-’60, arestati, carora li s-au instrumentat procese si organizatii subversive va fi evocata prin proiectii de filme documentare, prezentarea unor lucrari originale, dezbateri si intalniri cu urmasi ai scriitorilor. Bucurestii acelor ani era „ca o spaima impietrita, ca un vis incremenit”.

28 octombrie

LITERATURA INTRA IN RINGUL DE BOX LA TIMISOARA

Pentru prima data, la Timisoara, literatura intra in ringul de box. Editia a VI-a a Festivalului International de Literatura de la Timisoara: 25-28 octombrie, in Sala Baroca a Muzeului de Arta & in Sala Mare a Teatrului National din Timisoara • Peste 20 de scriitori din 10 tari • Din programul editiei 2017: doua seri de lecturi publice si dezbateri / maraton de poezie cu autori din Europa Centrala si de Sud-Est si Literary Death Match. Ce inseamna Literary Death Match? Gandit sub forma unui „meci de box”, Literary Death Match isi propune sa confrunte pe scena patru autori care citesc din creatiile proprii, pentru fi apoi evaluati de un juriu; dupa prima runda, raman in ring doi competitori, pentru care amfitrionul proiectului, Adrian Todd Zuniga, propune o proba secreta. In urma celei de a doua confruntari, este ales castigatorul. Desigur, alegerea unui castigator este doar un pretext pentru a testa noi formule prin care literatura poate sa ramana actuala pentru noile generatii de cititori. La editia de la Timisoara a cunoscutului show american se vor infrunta in ring poetii V. Leac, Cosmina Morosan, Livia Stefan si Vlad Dragoi, juratii fiind Mircea Mihaies, Gianina Corondan si Marcel Tolcea – sambata, 28 octombrie, incepand cu ora 18.00, in Sala Mare a Teatrului National.

28 octombrie

ATELIER DESCHIS LA SCOALA “SCRIE DESPRE TINE”

Se deschid inscrierile de toamna la Scoala de dramaturgie si scenaristica "Scrie despre tine” - prima scoala de dramaturgie si scenaristica dedicata celor care vor sa isi povesteasca realitatea, indiferent de experienta anterioara in domeniu. Daca vrei ca povestile tale sa ajunga la alti oameni sub forma unor piese de teatru sau scenarii de film, daca te intereseaza povestile oamenilor din orasul in care traiesti, daca crezi ca prin arta putem invata mai multe despre lumea din jur, mergi la atelierul deschis.

28 octombrie

LA GRANDE BELLEZZA PARTY

Petrecere in stil italian. Dress code: mambo italiano.

28 octombrie

CONCERT NICOLAS SIMION BAND

Saxofonistului Nicolas Simion i se alatura Lucky Pais la tobe si Sian Brie la chitara: modern jazz, standarde, New Jazz Era.

28 octombrie

DISCOTECA’N CASA GROAZEI CU MUZICA ANILOR ‘90

Pastrand o foarte frumoasa si importanta traditie, organizatorii discotecii anticipeaza Hallowe'en-ul printr-o noapte incarcata cu muzici de dans, soc si groaza venite din cel mai horror, rave, sexy si rau deceniu al RomPop-ului – ANII '90.

28 octombrie

DIA DE LOS MUERTOS PARTY

Sa lasam trick&treat-ul, costumele scary, mastile improvizate si dovlecii pentru cei mai putin inspirati. La petrecerea asta se celebreaza Dia de los Muertos.

28 octombrie

ZEN FEST

Festival dedicat echilibrului minte, corp, suflet. Organizatorii promit ca o sa respiri usurat gen Zen.

29 octombrie

DANS EXTATIC & CEREMONIE CU CACAO

Duminica la pranz se danseaza extatic. Va fi o ceremonie cu cacao si o zona de masaj & relaxare, plus gustari vegane. Stylish, este?

29 octombrie

GRANITA – DOCUMENTARUL GREEN - FRILENSAR

”Granita ” arata povestea caravanei ”Green-Frilensar pe contour” si trateaza cu umor si energie descoperirile culturale din tara. Compania de teatru Frilensar a haladuit prin tara si a jucat teatru acolo unde nu se joaca nicio piesa. A iesit un film, un documentar autentic despre poporul roman si cultura, un documentar despre cum este privit teatrul acolo unde nu exista scena. Un documentar despre incercarile culturale, despre singuratatea romanului de rand si despre cum, de la noi, se pleaca. Un documentar construit pe comparatia din tanarul actor si locurile culturale pe care le-a descoperit. Neaos, balcanic si inevitabil cultural.