Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri ca va propune ca Inspectia Judiciara sa se afle sub controlul Consiliului de management strategic, consiliu format si coordonat de catre ministrul Justitiei, scrie Agerpres.

Tudorel ToaderFoto: Facebook / Tudorel Toader

'In proiectul de lege caruia ii voi da drumul zilele viitoare veti vedea, la finalul proiectului, o dispozitie, propunere tranzitorie prin care voi spune ca in sase luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi IJ se organizeaza ca entitate, autoritate distincta, autonoma. Sigur ca vor fi multe dezbateri - cine numeste? cine controleaza? cine ii face regulamentul? Cert este ca actuala reglementare are incompatibilitate de principiu, normativa si, in acelasi timp, una functionala", a declarat acesta, in cadrul sedintei Sectiei pentru procurori a CSM.

Ministrul a precizat ca e vorba de o propunere, si nu de o decizie. "(...) cel mai curand probabil eu voi propune ca Inspectia Judiciara sa se afle sub controlul Consiliului de management strategic, consiliu format si coordonat de catre ministrul Justitiei, dar din care face parte procurorul general al republicii, presedintele sau presedinta Inaltei Curti, presedintele sau presedinta CSM", a spus acesta.

Tudorel Toader nu crede ca e vorba despre o politizare, in conditiile in care, sustine el, "cu vot deliberativ egal, cei patru care sunt acum membri ai Consiliului de management strategic au vot egal, vor decide si Inspectia nu va fi politizata".