Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a declarat vineri ca inspectorii Inspectiei Judiciare care au controlat DNA in ultimele luni au pierdut un biletel pe care sunt scrise numerele mai multor dosare instrumentate de DNA, transmite Agerpres.

Codruta KovesiFoto: Agerpres

Kovesi a prezentat vineri, in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM, un biletel despre care sustine ca ar fi fost "pierdut" de inspectorii Inspectiei Judiciare si pe care ar fi trecute mai multe numere de dosare.

"In timpul controlului, am sesizat anumite lucruri, poate am sa le las pentru sesiunea care nu o sa fie cu public, pentru a putea spune mai multe. Senzatia noastra si care s-a confirmat ulterior (...) a fost ca au fost verificate anumite dosare, au fost verificate anumite activitati pe care procurorii le fac, s-au citit anumite acte din anumite dosare (...) de catre o parte a echipei de control. Am aici un biletel din cele multe pierdute de Inspectia Judiciara. Acesta este pierdut, in sensul ca a fost pus in niste documente pe care probabil l-au ratacit. Se poate observa cu ochiul liber ca au fost trecute numere de dosare (...), dupa care unul dintre inspectorii judiciari personal completeaza din registru unde este acel dosar si ce s-a intamplat cu el", a declarat Kovesi, potrivit Agerpres.