Conducerea coalitiei PSD-ALDE a avut vineri dimineata o sedinta in care s-a discutat probabil soarta ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, membru in Executiv din partea formatiunii conduse de Calin Popescu Tariceanu. Sedinta a venit dupa ce, joi seara, liderii PSD au discutat demisiile lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc.

Viorel IlieFoto: gov.ro

UPDATE 12.16Presedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, si premierul Mihai Tudose s-au aflat pentru aproximativ o ora la sediul central al ALDE. (Agerpres)

Calin Popescu Tariceanu, a spus joica partidul pe care il conduce mentine sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie, dupa ce premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea remanierii ministrilor cu "probleme penale".

"DNA-ul si-a pierdut credibilitatea. (...) Nu putem accepta ca DNA-ul sa faca Guvernul Romaniei", a adaugat Tariceanu.

Senatul a avizat negativ, pe 3 octombrie, cererea DNAde avizare a inceperii urmaririi penale a ministrului delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmarirea penala a ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale.

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alaturi de trei angajati ai institutiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului sa ocupe functiile, in detrimentul altora.