O noua sedinta a Comitetului Executiv National al social-democratilor va avea loc vineri, incepand cu ora 13.00, in care ar urma sa fie stabiliti inlocuitorii ministrilor demisionari, a anuntat joi seara presedintele PSD, Liviu Dragnea.

UPDATE 10.07 Ora de incepere a sedintei a fost amanata cu o ora, asa ca CEx-ul PSD va incepe la ora 13.00.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh si ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb au demisionat din functii, din cauza ca "nu mai suportau presiunea exercitata asupra lor", chiar daca membrii CExN al partidului s-au opus in unanimitate.

Si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si-a prezentat demisia la reuniunea liderilor PSD de joi seara.

'Maine (vineri - n.r.) o sa avem din nou Comitet Executiv National, la orele 12,00. Tot aici (sediul PSD din Bd. Kiseleff - n.r.), ca sa discutam despre inlocuitori. O sa-l sun dimineata si pe domnul Tariceanu, sa vedem cand putem avea o coalitie, sa discutam si cu partenerii nostri', a declarat presei liderul PSD Liviu Dragnea, la finalul sedintei CExN.

Sedinta PSD de aseara a fost una tensionata si a durat mai bine de 6 ore. Premierul Mihai Tudose a declarat ca nu a fost un razboi, nimeni nu a castigat si ca nu are ce sa le reproseze celor doua colege demisionare.

"Eu nu ma joc cu demisia si sunt ferma cand am luat o decizie. Eu iubesc aceasta tara si demnitate este ceea ce ne ramane pana la urma. Eu niciodata nu am discutat despre problemele partidului in public si nu am acuzat nimic. De aceea nu mi-am exprimat punctul de vedere decat in fata CEx-ului. Nu sunt vinovata, dar nici nu doresc sa se foloseasca in continuare o serie intreaga de pretexte politice", a declarat Rovan Plumb.

Sevil Shhaideh, ministrul demisionar al Dezvoltarii Regionale a spus: "Multumesc membrilor CEx pentru toata sustinerea din aceasta seara. Eu mi-am pastrat decizia pe care am luat-o ieri si mi-am sustinut-o".