Capitanul nationalei Olandei, Arjen Robben, in varsta de 33 de ani, si-a anuntat retragerea din prima reprezentativa a tarii sale, dupa meciul cu Suedia, scor 2-0, din ultima etapa a preliminariilor Cupei Mondiale, informeaza News.ro.

Arjen Robben spune adio nationalei OlandeiFoto: fifa.com/ afp

Robben a fost integralist si a inscris ambele goluri in partida de la Amsterdam. Echipa Olandei nu a obtinut calificarea la CM, incheind grupa A pe locul trei.

"Ma gandeam la retragere de mult timp. Am 33 de ani, joc la unul dintre cele mai bune cluburi din Europa (Bayern Munchen) si trebuie sa faci alegeri intr-o astfel de situatie. Acum ma voi concentra total pe echipa de club. Este momentul potrivit sa predau stafeta", a declarat Robben, conform dutchnews.nl.

Arjen Robben a jucat pentru nationala Olandei in 96 de meciuri si a inscris 39 de goluri, in perioada 2003 ¬ 2017. Din 2015, el era capitanul olandezilor.

A participat la trei editii ale Campionatului European si la trei editii ale Cupei Mondiale, ultima in 2014, la care Olanda s-a clasat pe locul trei.