Peste 15.000 de oameni au fost evacuati astazi din mai multe magazine, universitati si statii de metrou din Moscova dupa mai multe amenintari cu bomba, potrivit presei rusesti, informeazaThe Times of Israel. Cladirile au fost eliberate dupa doua zile de amenintari telefonice care au determinat evacuarea a 45.000 de persoane la nivel national, insa bombele nu au fost gasite.

Evacuare MoscovaFoto: YouTube

O sursa din serviciile de urgenta au mentionat ca peste 30 de locatii, inclusiv faimosul magazin GUM din Red Square au fost golite temporar dupa mai multe telefoane anonime prin care amenintau cu bombe. Nici serviciile de urgenta de la Moscova, nici politia nu ar putea confirma imediat incidentele pentru AFP, insa un reprezentant al GUM a declarat pentru aceeasi agentie ca angajatii au fost retinuti in interiorul cladirii.

Aparitia amenintarilor a avut loc dupa doua zile de apeluri similare care au cauzat perturbari in orasele din Rusia, insa serviciul de stiri RIA Novosti a raportat ca aproximativ 45.000 de persoane au fost evacuate la nivel national. Pana in acest moment au fost gasite bombe in nici una dintre locatii.

Vezi http://www.hotnews.ro/stiri-international-22000745-video-peste-10-000-oameni-fost-evacuati-moscova-urma-unor-amenintari-bomba-aproape-simultane.htm