Liderul deputatilor PSD a formulat miercuri o sesizare catre Comisia juridica pirivind o posibila abatere disciplinara savarsita de deputatul USR Cristian Ghinea, pe vremea cand era secretar al Camerei Deputatilor. Cei de la PSD sustin ca acesta a incalcat regulamentul atunci cand nu a participat la sedinta conducerii Camerei pentru convocarea sesiunii extraordinare, desi se afla in incinta parlamentulu. Ghinea a reactionat pe Facebook, spunand ca este o incercare de hartuire a opozitiei si ca cei de la PSD interpreteaza "mega-creativ" regulamentul. Deputatul USR aminteste de altfel faptul ca atunci cand sesiunea extraordinara a fost convocata, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, era in concediu.

Cristian GhineaFoto: Facebook/ Cristian Ghinea

"Am avut astăzi la Biroul permanent o sesizare din partea grupului parlamentar PSD privind posibilitatea săvârşirii unei abateri disciplinare parlamentare a fostului secretar, domnul Cristian Ghinea. Această sesizare a fost înaintată Comisiei juridice pentru a fi soluţionată. Potrivit dispoziţiilor articolului 8 din 26 iunie, asigurarea permanenţei de către membrii Biroului permanent în perioada 7 - 11 august trebuia îndeplinită de către domnul secretar Cristian Ghinea. Domnul Ghinea a refuzat să participe la lucrările şedinţei Biroului permanent din sesiunea extraordinară din data de 8 august, chiar dacă a fost anunţat telefonic şi a fost prezent în incinta Camerei Deputaţilor, aşa cum reiese şi dintr-o postare de pe pagina lui de Facebook" a explicat secretarul Camerei Deputatilor, Ioana Bran (PSD), dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei.

Mai jos, sesizarea liderului de grup al PSD:

Reactia lui Ghinea:

"PSD-iștii îi cer celebrului domn Nicolicea (preş. com .disciplinară), interpretând mega-creativ regulamentul Parlamentului, sancționarea mea pentru că le-am dejucat planul de organiza o sesiune extraordinară ilegală a Parlamentului.

Aici a ajuns PSD-ul.

Țineți minte că astă-vară Liviu Dragnea a convocat sesiune extraordinară a Parlamentului și a plecat în concediu. Era o mascaradă, o sesiune fantomă, făcută doar pentru ca guvernul să abuzeze puțin de OUG-uri. Și alți psd-iști au lipsit atunci, pe când membrii opoziției au fost în clădire, dar nu au participat la ședința Biroului Permanent.

Astfel, PSD-ALDE nu au avut cvorum în Biroul Permanent, iar acea sesiune a fost ilegal convocată. (USR a și depus atunci plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea pentru uz de fals).

În aceea perioadă eu eram "de permanență" la Camera Deputaților. Fiind vacanță parlamentară, un membru al Biroului Permanent trebuie să fie aici pentru eventuale urgențe administrative. Am fost aici în fiecare zi de "permanență".

Acum, psd-iștii interpretează că dacă eram de permanență eram și obligat să particip la acea ședință a BP.

În mod cu totul stupid își dau cu stângul în dreptul și spun în cererea de sancționare că eu eram în clădire. Ceea ce este adevarat, am și dat declarații atunci de aici, din clădirea Parlamentului, ceea ce înseamnă că eram "de permanență".

Nu există vreo obligație regulamentară ca opoziția să asiste puterea la organizarea unei sesiuni extrordinare – fantomă.

Este încă o încercare de hărțuire a opoziției. Guvernarea lui Liviu Dragnea încalcă cutumele și regulamentul.

Azi au pus pe ordinea de zi că majoritatea selectează ea oamenii de la opoziție care să conducă comisiile parlamentare. Am vorbit cu parlamentari vechi. Nivelul de brutalitate al mașinăriei de vot din vremea lui Dragnea este fără precedent. Abia aștept să merg la Comisia de disciplină să îmi explice domnul Nicolicea cum este cu permanența care nu se asigură din clădirea Parlamentului ci doar dintr-o cameră anume.

Circul pe care îl fac psd-iștii este stupid și amuzant. Ca să mă șicaneze pe mine, liderii grupului parlamentar PSD i-au trimis o scrisoare președintelui Camerei, nimeni altul decât șeful lor, Liviu Dragnea. Președintele Camerei, nimeni altul decât șeful PSD, ia reclamația trimisă de subordonații săi și i-o trimite spre soluționare celui mai amuzant clovn din subordinea sa, domnul Nicolicea.

Nu știu de ce, dar am impresia că, la cum este scrisă și argumentată reclamația, este scrisă chiar de mâna lui Nicolicea."