Chris Froome (Sky), castigatorul de anul acesta al Turului Frantei si Turului Spaniei, va participa la Campionatele Mondiale de ciclism de sosea 2017 de la Bergen (Norvegia) cu echipa Marii Britanii, dar va disputa doar proba de contratimp, informeaza Agerpres.

Chris FroomeFoto: lavuelta.com

In Norvegia, pe 20 septembrie, Chris Froome, care a castigat deja bronzul olimpic la JO 2012 si 2016 in proba de contratimp, va incerca sa obtina prima medalie mondiala din cariera. El nu va lua startul in proba de fond pentru ca, asa cum a declarat deja, parcursul de la Bergen nu este unul care sa-i convina.

In echipa Marii Britanii nu figureaza Mark Cavendish, iar Geraint Thomas va participa doar la contratimpul pe echipe cu Sky.

Cavendish, vicecampion mondial anul trecut, se afla in convalescenta dupa o accidentare la umar suferita in Turul Frantei, iar Geraint Thomas, si el accidentat in Turul Frantei la o clavicula, a considerat ca nu se afla la cel mai bun nivel al sau pentru a putea participa in probele individuale ale Mondialelor. El va fi prezent doar in contratimpul pe echipe cu Sky.

Iata componenta echipei Marii Britanii pentru CM 2017:

Masculin:

Contratimp individual: Steve Cummings, Chris Froome.

Cursa de fond: Adam Blythe, Mark Christian, Jon Dibben, Owain Doull, Tao Geoghegan Hart, Pete Kennaugh, Ian Stannard, Ben Swift, Scott Thwaites.

Feminin:

Contratimp individual: Elinor Barker, Hannah Barnes.

Cursa de fond: Elinor Barker, Alice Barnes, Hannah Barnes, Lizzie Deignan, Dani King, Mel Lowther, Hayley Simmonds.