Un traseu de cicloturism si drumetie de 8 km a fost amenajat in Parcul Natural Vacaresti, anunta administratorul parcului. Traseul este alcatuit din doua parti: poteca "belvedere" si poteca "printre balti" si se desfasoara pe digul care imprejmuieste parcul, coborand in interior, pe potecile principale.

Delta Vacaresti - Foto: Helmut IgnatFoto: Helmut Ignat

Accesul se poate face pe doua intrari: Splaiul Unirii 168 si rampa de intrare in parc, din directia Strada Savinesti. Traseul se parcurge in aproximativ 60 de minute.

Traseul se adreseaza bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate si este permis adultilor si copiilor insotiti de parinti. "Biciclitul" in Vacaresti este o activitate permisa si incurajata de regulamentul parcului, spun reprezentantii Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

"Una dintre functiile cele mai importante ale Parcului Natural Vacaresti este cea de recreere. O recreere "sanoasa" care include activitati precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea in aer liber si liniste. Biciclistii care vor patrunde in parc pe bicicleta vor avea de-acum ocazia sa se bucure din plin de aceste servicii", a declarat Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

Traseul a fost amenajat de asociatie in partenerit cu BikeXpert Racing Team si Kaufland Romania.

Programul Biciclesti in Vacaresti va continua prin organizarea unui consurs de mountain bike - Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, in Parcul Natural Vacaresti, pe data de 4 nov 2017.

Asociatia Parcun Natural Vacaresti reaminteste ca pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activitatile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversitatii: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deseurilor, ruperea sau distrugerea vegetatiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepseste conform legii.