Primarul din Charlottesville, Michael Signer, l-a condamnat duminica dimineata pe presedintele Donald Trump pentru inflamarea tensiunilor rasiale din Statele Unite, precum si pentru violentele generate de militantii de extrema-dreapta si de grupurile antifasciste pe strazile din pitoreasca localitate din Virginia, transmite The Independent, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Signer s-a declarat dezamagit ca militantii pentru suprematia albilor au ajuns pe strazile din Charlottesville si a sustinut ca o parte din vinovatie ii revine lui Donald Trump, care a inflamat tensiunile rasiale in timpul cursei pentru Casa Alba.

"Nu voi evita sa spun clar ceea ce cred. Arunc vina chiar la pragul Casei Albe si pe oamenii din jurul presedintelui Trump pentru multe lucruri pe care le vedeti astazi in America", a completat primarul Signer.

Trei persoane si-au pierdut viata si alte 35 au fost ranite in in violentele izbucnite la un mars al militantilor pentru suprematie rasiala de la "Uniti Dreapta" si o masina a intrat cu viteza intr-o multime de contraprotestatari din pitoreasca localitate Charlottesville.

Presedintele SUA, Donald Trump, a intervenit si a condamnat "ura, bigotismul si violenta de pe multe parti", evitand sa-i numeasca pe militantii de extrema-dreapta, care desi au lansat violentele din Charlottesville, i-au sustinut candidatura in cursa pentru Casa Alba.

Mesajul lui Trump a ajuns la primarul Signer, care a scris pe Twitter: "Donald Trump, multumesc, in sfarsit, pentru condamnarea actiunilor de ura. Munca noastra aici abia a inceput. A ta, de asemenea."